کلمه جو
صفحه اصلی

زیگموند فروید

نقل قول ها

زیگموند فروید (زادهٔ ۶ مه ۱۸۵۶- درگذشت ۲۳ سپتامبر ۱۹۳۹) عصب شناسی و روان شناس اتریشی بود. فروید پایه گذار رشته روانکاوی است.
• زمانی که با گربه ها صرف شود بیهوده نگذشته است.• کاملأ با خود روراست بودن ورزش خوبی است.• نگاه کردن به گل ها آرامش آور است. آنها نه احساسی دارند و نه ستیزه ای.• هر کس محبوب بی چون و چرای مادرش باشد، خود را چون سردار فاتحی می پندارد، که این احساس غالباً در زندگی باعث موفقیتش می گردد.• کودکان کاملأ خودمدار هستند. آنها به شدت نیازهای خود را حس می کنند و برای پاسخ دادن به آنها سرسختانه تلاش می کنند.• آناتومی تقدیر است.• زن باید مرد را نرم کند اما نباید او را ضعیف کند.• مذهب تخیل است و پایه قدرتش در این است که در محدوده تمایلات غریزی ما واقع می شود.• حقیقتاً بیشتر مردم آزادی نمی خواهند، زیرا آزادی شامل مسئولیت می شود، و بیشتر مردم از مسئولیت هراس دارند.• پرسش بزرگی که هیچگاه پاسخی به آن داده نشده و من هنوز با وجود سی سال تحقیق در مورد روح زنانه نتوانسته ام به آن پاسخی بدهم این است که «یک زن چه می خواهد؟• اساسأ خدا چیزی نیست جز پدری که او را تعالی بخشیده اند.• گاهی اوقات یک سیگار، فقط یک سیگار است.• هدف تمام زندگی مرگ است.• اولین انسانی که به جای سنگ فوحشی را پرتاب کرد بنیان گذار تمدن بود.• حقایق نهفته در پس تعالیم ادیان چنان اعوجاج یافته و به صورت نظام مند در لفافه پیچیده شده، که عامه مردم نمی توانند آن را درک کنند. درست مثل این که در پاسخ به کودکی که می خواهد بداند یک نوزاد از کجا آمده، پاسخ دهیم حاجی لک لک آن را آورده. در اینجا ما با زبانی سمبولیک حقیقتی را برای کودک بازگو کرده ایم، ولی کودک که نمی تواند معنای نهفته در پس سمبول لک لک را درک کند، به شک می افتد و احساس می کند سرش کلاه رفته است. اغلب از همینجاست که نطفه بی اعتمادی او نسبت به بزرگسالان بسته می شود و شروع به عصیان می کند. به خاطر همین، امروزه سعی می کنیم دیگر از زبان سمبلیک برای توضیح وقایعی که ورای درک کودک است استفاده نکنیم و حقایق را در حد فهم و درک او برایش توضیح دهیم.• هر کس که از هنر تأثیر پذیرفته باشد می داند که ارزش هنر به مثابهٔ سرچشمهٔ لذت و تسلی خاطر در زندگانی حدی ندارد.• * «مشکل روان شناسی فروید این است که اساسش تنها بر مطالعة بیماران روانی استوار شده. فروید هیچ گاه با آدم سالمی روبرو نشده بود، یعنی فقط با بیمارانش و روانکاوهای دیگر ارتباط داشت؛ بنابراین، روان شناسی فروید نیز فقط با گذشتة افراد سروکار داد. نظام های دیگر روان شناسی که به وضعیت کنونی اشخاص و توانایی های بالقوة آنان در آینده، می پردازند، به نظرم واقع گرایانه ترند.» Writers at work: the Paris interviews,c1958 -> آلدوس هاکسلی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] زیگموند شلومو فروید (Sigmund Schlomo Freud, ۱۸۵۶-۱۹۳۹) روان شناس و عصب شناس اتریشی است که به پدر علم روان کاوی مشهور است.
زیگموند فروید، ۶ می ۱۸۵۶ در خانواده ای یهودی در فرایبورگ از مادری ۲۰ ساله و پدری ۴۰ ساله که تاجر پشم بود متولد شد. در ۴ سالگی با خانواده اش به وین رفت. او ۸۳ سال زندگی کرد که ۷۸ سال از آن بجز مسافرت های مکررش در وین گذشت.هنگام تحصیل، فروید از لحاظ مذهب و نژاد خود موجب سرزنش و تحقیر هم ردیف هایش قرار گرفت و این ها موجب کناره گیری و انزوای او شد. در ۱۷ سالگی در دانشگاه پزشکی وین نام نویسی کرد و در ۱۸۸۱ در سن بیست وپنج سالگی دکترای خود را دریافت نمود.
جونز، وتیل، فروید و اصول روان کاوی، هاشم رضی، انتشارات کاوه، ۱۳۳۹.
فروید در آزمایشگاه بروک با دکتر ژوزف بروئر آشنا شد (۱۸۸۰) که معالجه دختر ۲۱ ساله فروید را او آغاز کرده بود، او ضمن این کار حقایق فراوانی درباره تجارب کودک و نشانه های عصبی کشف کرد. همکاری با بروئر به انتشار اثر مشترکشان یعنی مطالعه در زمینه هیستری (۱۸۹۵) منتهی شد که اولین کتاب فروید در زمینه روان کاوی است. همین سال، سال تولد روان کاوی نیز تلقی می شود.در این هنگام که فروید، علاقه عمیقی به روان نژندی پیدا کرده بود تصمیم گرفت برای مطالعه نزد "جی ام شارکو" که در انجام خواب مصنوعی شهرت یافته بود به فرانسه برود. بعد از ۵ ماه اقامت در پاریس به وین بازگشت تا طبابت را از سر بگیرد. همان سال با "مارتابنیز" آشنا شد و با او ازدواج کرد (۱۸۸۶) که حاصل آن شش فرزند بود.
تأسیس انجمن بین المللی روان کاوی
در سال ۱۹۰۸ انجمن بین المللی روان کاوی به ریاست فروید تاسیس شد. این انجمن کنگره هایی را ترتیب می داد که مسائل مهم روان کاوی در آن جا مورد بحث قرار می گرفت. یک سال بعد، فروید به دعوت استانلی هال (Stanley Hall) روان شناس نامی آمریکا به اتازونی سفر کرد. سخنرانی های فروید در آن جا موفقیت شایانی برایش فراهم آورد که نتیجه آن بسط و توسعه روان کاوی در آمریکا بود.
میزیاک، هنریک، تاریخچه و مکاتب روان شناسی، احمد صوانی، آستان قدس رضوی، ۱۳۷۶.
...

پیشنهاد کاربران

بنام خدا
با سلام، زیگموند فروید روانشناس یهودی تبار اهل اتریش که در خصوص تعبیر خواب که
یک مورد مربوط به عالم مجرد و غیب هست و طبق فرمایش ایت الله جوادی املی در جلد تفسیر گرانسنگ خویش در جلد ۴۲ تعبیر خواب فروید مردود بوده و کسانی که با عالم لاهوتی در ارتباط میباشند یعنی چهارده معصوم ( ع ) قادر به تعبیر خواب میباشند ، این فروید در خصوص عقده ادیپ و الکترا ، که اشاره به علاقه پسر به مادر و دختر به پدر نموده و با این نظریه خود زنا با محا رم را در غرب بیشتر کرد در کتاب سه نظریه جنسی خود صراحتا نوشته که شهوت خود را ازاد بگذار تا به هر جا که میخواهد تو را بکشاند. و جهت رفع افسردگی دوست خود از کوکایین استفاده نمود که وضع وی را بسیار وخیم نمود. با تشکر.


کلمات دیگر: