[ویکی فقه] انطاکیه، شهری عذاب شده به جهت تکذیب فرستادگان الهی می باشد.
اَنطاکِیه که با تای منقوط نیز خوانده شده شهری در
روم باستان بوده که به دست یونانیان در سال ۳۰۰ قبل از میلاد بنا شده و هم اکنون جزو قلمرو
کشور ترکیه است.
سازنده
سازنده آن را انطیقس یا انطیوخوس (معرّب انطیوکوس) سومین پادشاه پس از
اسکندر گفته اند ؛ ولی برخی فرزند وی سلوکوس نیکاتور را سازنده آن دانسته اند. وی این شهر را انطاکیه نامید تا منسوب به پدرش انطیخوس باشد. برخی نیز برآن اند که پدر بنای آن را آغاز و پسر پس از درگذشت او آن را به پایان رساند ؛ امّا دسته ای از موّرخان بنای آن را توسط انطاکیة دختر روم بن یقن بن سام بن نوح (علیه السلام) دانسته اند.
جایگاه
این شهر زمانی یکی از سه شهر بزرگ سرزمین روم به شمار می آمد و دارای موقعیتی سرسبز، نهرهای آب خوش گوار و مرکز تجارت آسیای غربی و نزد یونانیان به انطاکیه زیبا و ملکه شرق مشهور بود. نصارا نیز از شهر انطاکیه با وصف شهر خدا، شهر شاهی و مادر شهرها یاد می کردند، زیرا نخستین شهری بود که اهل آن همگی به حضرت مسیح و به دین نصارا گرویدند. پولس و برنابا از حواریان حضرت عیسی (علیه السلام) در آن جا به تبلیغ اشتغال داشتند.
پیش از اسلام
...
wikifeqh:
قرآن کریم است
شهری عذاب شده به جهت تکذیب فرستادگان الهی.
اَنطاکِیه که با تای منقوط نیز خوانده شده شهری در روم باستان بوده که به دست یونانیان در سال 300 قبل از میلاد بنا شده و هم اکنون جزو قلمرو کشور ترکیه است. سازنده آن را انطیقس یا انطیوخوس (معرب انطیوکوس) سومین پادشاه پس از اسکندر گفته اند؛ ولی برخی فرزند وی سلوکوس نیکاتور را سازنده آن دانسته اند.
وی این شهر را انطاکیه نامید تا منسوب به پدرش انطیخوس باشد. برخی نیز بر آن اند که پدر بنای آن را آغاز و پسر پس از درگذشت او آن را به پایان رساند؛ اما دسته ای از مورخان بنای آن را توسط انطاکیة دختر روم بن یقن بن سام بن حضرت نوح علیه السلام دانسته اند.
این شهر زمانی یکی از سه شهر بزرگ سرزمین روم به شمار می آمد و دارای موقعیتی سرسبز، نهرهای آب خوش گوار و مرکز تجارت آسیای غربی و نزد یونانیان به انطاکیه زیبا و ملکه شرق مشهور بود.
نصارا نیز از شهر انطاکیه با وصف شهر خدا، شهر شاهی و مادر شهرها یاد می کردند زیرا نخستین شهری بود که اهل آن همگی به حضرت مسیح و به دین نصارا گرویدند. پولس و برنابا از حواریان حضرت عیسی علیه السلام در آنجا به تبلیغ اشتغال داشتند.
شهر انطاکیه پیش از اسلام محل کشمکش و درگیری بین قوم ها و پیروان ادیان یهود، نصارا و بت پرستان بوده است. این شهر یک بار به دست شاپور اول در سال 260 و بار دیگر توسط کسرا انوشیروان در سال 538 میلادی فتح شد. در سال 638 میلادی مطابق با سال 17 هجری قمری مسلمانان، انطاکیه را به تصرف خود درآوردند. قبر مؤمن آل یاسین که نامش را
حبیب نجار گفته اند در انطاکیه زیارتگاه مردم است. قبر یحیی بن زکریا علیهماالسلام نیز در این شهر است.
در قرآن کریم نام انطاکیه نیامده؛ لیکن
مفسران در شأن نزول آیاتی، از انطاکیه و شهروندان آن یاد کرده اند. این آیات دو دسته است: آیاتی که به نظر جمعی از مفسران درباره انطاکیه و اهل آن است و آن آیه 13 سوره یس/36: «وَاضْرِبْ لَهُم مَّثَلاً أَصْحَابَ الْقَرْیَةِ إِذْ جَاءهَا الْمُرْسَلُونَ» و آیات پس از آن است که به داستان اصحاب
قریه پرداخته است و بیشتر مفسران مقصود از قریه را انطاکیه دانسته اند؛ لیکن در چگونگی داستان و نام فرستادگانی که به آنجا گسیل شده اند و این که از جانب خداوند یا حضرت عیسی علیه السلام اعزام شده اند و چگونگی برخورد آن ها با مردم و برخورد حاکم و مردم با آنان، نیز کشتن مردی که به این سه رسول گرایید و سرانجامِ کافران و پادشاه در نگاه مفسران و مورخان اختلاف است.
[ویکی فقه] انطاکیه (قرآن). انطاکیه یکی از شهرهای شامات بوده، و این شهر یکی از شهرهای بسیار معروف روم قدیم بوده، و هم اکنون از نظر جغرافیایی جزء قلمرو کشور ترکیه است. و در آیاتی از قرآن به آن اشاره شده است.
انطاکیه، از شهرهای باستانی روم شرقی، واقع در ترکیه کنونی است.
در قرآن
۱. ↑ حموی، یاقوت بن عبدالله، معجم البلدان، ج۱، ص۲۶۶.
...