کلمه جو
صفحه اصلی

حبیب نجار

دانشنامه آزاد فارسی

حبیب نجّار
در روایات اسلامی، نام مؤمن آل یاسین که وی را از صدّیقان سه گانه (کسانی که هیچ گاه در کردار و گفتار نسبت به خداوند کفر نورزیده اند) برشمرده اند. بیشتر مفسران نامش را حبیب و حرفه اش را درودگری می دانند و آیۀ ۲۰ سورۀ یس را دربارۀ او می دانند. از کسانی است که در نخستین ملاقات ها با رسولان پروردگار به حقانیت دعوت آنان پی برد و مؤمنی ثابت قدم شد. در قصص و تواریخ اسلامی و ترجمۀ عهد جدید، اقیبوس یا آغابوس نامیده شده و نام او در ترجمه های اروپایی کتاب مقدس Agabus است. یکی از رسولان مسیحی است که در زمان پولس قدیس از بیت المقدس (اورشلیم) به انطاکیه رفت و قحط سالی را که در زمان کلودیوس در قلمرو حکومت یونان و روم در گرفت پیش بینی کرد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] حبیب نجّار، شخصیتی مسیحی که در منابع اسلامی به مؤمن آل یس ملقب شده است. نام وی در قرآن نیامده ولی در آیات سوره یس در ضمن نقل ماجرای اصحاب القریه، پس از اینکه اصحاب قریه دو رسولی را که برای دعوت آنان به توحید آمده بودند، تکذیب می کنند، مردی شتابان از دور دست شهر می آید و مردم را به پیروی از رسولان فرا می خواند و ایمان خود را به پروردگار آشکار می سازد. پس از مرگ وی، قوم او با صیحه ای هلاک می گردند. در منابع اسلامی، این مرد مؤمن حبیب نجّار دانسته شده است.
در منابع تفسیری و روایی، از حبیب نجّار و ایمان وی تجلیل شده است. و محل دفن او در بازار انطاکیه در کشور ترکیه است.
نسب او را، به اختلاف، حبیب بن اَبریا، حبیب بن مری و حبیب بن اسرائیل ضبط کرده اند. شغل های گوناگونی چون ریسمان بافی و کفاشی برای او ذکر شده، گرچه حرفه وی در بیشتر منابع نجّاری و لقبش نجّار است و گفته اند چون پیش از ایمان آوردن بت تراش بوده است او را با این لقب خوانده اند.درباره زندگی زاهدانه و رفتارهای عابدانه وی مطالب اندکی در منابع آمده است.


کلمات دیگر: