کلمه جو
صفحه اصلی

ایین توبه مسیحیان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آیین توبه مسیحیان. آیین توبه مسیحیان بعد از غسل تعمید بر شخص عارض می شود. و در این مراسم چهار عمل خاص انجام می شود: توبه، اعتراف، رضایت ذات الهی، و اعلام آمرزش گناه به دست کشیش.
آیین توبه در مسیحیت به معنای اظهار پشیمانی از گناهانی است که بعد از غسل تعمید بر شخص عارض می شود و محدودیتی در زمان و دفعات ندارد. این آیین ۴ مرحله دارد. توبه یعنی اعتراف به گناه، نزد کشیش، و رضایت الهی؛ انجام اعمال مثبتی است که رضایت الهی در آنهاست. رهایی و نجات، اعلام آمرزش گناه توسط کشیش است. لکن اسلام برای توبه، روحانیت را واسطه بین خدا و شخص نمی داند و مؤمنین را به توبه و مناجات مستقیم با خدا توصیه می کند و از اعتراف به گناهان خود نزد دیگران نهی می کند.برخلاف غسل تعمید و تایید که فقط یک بار انجام می شود، آیین توبه و طلب بخشایش را که در کلیسای کاتولیک روم انجام می شود، می توان در هر زمان و هر چند نوبت که فرد خواسته باشد برگزار کرد. این مراسم برای جبران گناهی که از زمان غسل تعمید به بعد انجام شده طراحی شده است. در این مراسم کشیش به نیابت از رسولان مسیح (علیه السّلام) گناهان شخص را می بخشاید. رسولان هم خود از ناحیه ی عیسی (علیه السّلام) به چنین منصبی نایل آمدند: «عیسی (علیه السّلام) بر آنان دمید و گفت: روح القدس را بیابید، گناهان کسانی را که ببخشید بخشیده می شود و آنانی را که نبخشید بخشیده نخواهد شد.»
کتاب مقدس، مکاشفه یوحنا، باب۲۲، ص۲۰.
در این مراسم چهار عمل خاص انجام می شود: توبه، اعتراف، رضایت ذات الهی، و اعلام آمرزش گناه به دست کشیش.
← توبه و طلب مغفرت
۱. ↑ کتاب مقدس، مکاشفه یوحنا، باب۲۲، ص۲۰.۲. ↑ کتاب مقدس، متی، باب۳، ص۶.۳. ↑ کتاب مقدس، یعقوب، باب۵، ص۱۶.۴. ↑ پطرس فرماج، ایضاح التعلیم المسیحی، ص۳۱۲.۵. ↑ مولند، اینار، جهان مسیحیت، ترجمه محمد باقر انصاری- مسیح مهاجری، موسسه انتشاراتی امیر کبیر تهران، ۱۳۸۷، ص۱۱۷.۶. ↑ مولند، اینار، جهان مسیحیت، ترجمه محمد باقر انصاری- مسیح مهاجری، موسسه انتشاراتی امیر کبیر تهران، ۱۳۸۷، ص۱۱۸.۷. ↑ ادوارد تبلور، مذهب کاتولیک و مجموعه ۲۱ جزوه، ص۱۴۰.۸. ↑ مولند، اینار، جهان مسیحیت، ترجمه محمد باقر انصاری- مسیح مهاجری، موسسه انتشاراتی امیر کبیر تهران، ۱۳۸۷، ص۱۱۹.۹. ↑ فرماج، پطرس، ایضاح التعلیم المسیحی، ص۳۱۲.۱۰. ↑ زیبائی نژاد، محمد رضا، مسیحیت شناسی مقایسه ای، انتشارات صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران، تهران، ۱۳۸۴، ص۳۲۲.۱۱. ↑ مولند، اینار، جهان مسیحیت، ترجمه محمد باقر انصاری- مسیح مهاجری، موسسه انتشاراتی امیر کبیر تهران، ۱۳۸۷، ص۱۲۰.۱۲. ↑ مولند، اینار، جهان مسیحیت، ترجمه محمد باقر انصاری- مسیح مهاجری، موسسه انتشاراتی امیر کبیر تهران، ۱۳۸۷، ص۶۱.۱۳. ↑ بقره/سوره۲، آیه۱۶۰.
...


کلمات دیگر: