کلمه جو
صفحه اصلی

شهادتین

فرهنگ فارسی

( اسم ) تثنیه شهادت دو صیغه اشهد ان لااله الا الله و اشهد ان محمدا رسول الله . توضیح با گفتن این دو صیغه شخص در زمره مسلمانان در آید و از حقوق اسلام بهره مند گردد .

فرهنگ معین

(شَ دَ تَ ) [ ع . ] (اِ. ) تثنیة شهادت ، دو صیغة «اشهدان لا اله الا الله» و «اشهدان محمداً رسول الله».

لغت نامه دهخدا

شهادتین. [ ش َ دَ ت َ ] ( ع اِ ) تثنیه شهادت. دو شهادت. دو گواهی یعنی «اشهد ان لااله الا اﷲ» و «اشهد ان محمداً رسول اﷲ» و با گفتن این دو شهادت شخص در زمره مسلمانان درآید و از حقوق اسلام بهره مند گردد. || دو بار شهید و کشته شدن در راه دین : ذوالشهادتین. ( یادداشت مؤلف ).
- ذوالشهادتین ؛ لقب خزیمةبن ثابت است که پیامبر ( ص ) شهادت و گواهی او را مقابل شهادت دو مرد اجازت فرمود. رجوع به ذوالشهادتین شود.

فرهنگ عمید

گفتن «اشهد ان لااله الاالله» و «اشهد ان محمداً رسول الله». شهادت به وحدانیت خدا و رسالت پیغمبر اسلام.

دانشنامه عمومی

شهادتین به معنای «دو گواهی» عبارت است از دو عبارت:
شهادت ثالثه
(به عربی: اَشهدُ انْ لا اِلٰهَ الا الله) به معنای «گواهی می دهم، خدایی جز الله نیست».
(به عربی: اَشهدُ انَّ محمّداً رسولُ الله) به معنای «گواهی می دهم، همانا محمد فرستاده الله است».
فرد با گفتن این دو جمله مسلمان می شود. به شرطی که آگاهانه و نه از سر اِکراه و اجبار این عبارات را بگوید. بنابراین این دو جمله علاوه بر ارزش اعتقادی دارای ارزش حقوقی است. البته این عبارات تنها زمانی ارزش معنوی دارد، که فرد معنی و استدلال آنها را بداند و برای قربت به خدا مسلمان شود.

نقل قول ها

شهادتین ( تلفظ راهنما·اطلاعات؛ به معنای: دو شهادت، گواه) باوری دینی اسلامی است که اعلان بیان به یگانگی خداوند و رسالت محمد است. به عنوان ذکر نیز بیان می شود.
• « هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ وَکَفَى بِاللَّهِ شَهِیدًا مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ... » -> قرآن
• «  مَا کَانَ مُحَمَّدٌ أَبَا أَحَدٍ مِنْ رِجَالِکُمْ وَلَکِنْ رَسُولَ اللَّهِ وَخَاتَمَ النَّبِیِّینَ .» -> قرآن
• «اهل ایمان بر موجب شهادتِ الهی و دلالت معجزات نامتناهی، ایمان آوردند به رسالت محمد علیه الصلوة و السّلام و بر متفضی نص کلام مجید اعتقاد کردند که جمله ی ادیان و ملل به ظهور دین او منسوخ شد و حکم سایر کتب منزله به وجود قرآن که بدون منزل گشت زایل و باطل گشت و کمال نبوت و رسالت او مُهر زوال و انقطاع بر در نبوّت و رسالت نهاد.»• «بعد از او طریق نبوت مسدود است و جمله ی دعوت ها الا دعوت او مردود.»• «هرکه از طریق متابعت او روی بگرداند و احکام شریعت او را بر خود واجب و لازم ندادن ولیّ شیطان و عدوِّ رحمان بود و از جمله ی زنادقه و ملاحده باشد. و اگر از خوارق عادات بر وی چیزی ظاهر شود باید که آن را مکر و استدراج خوانند نه کرامانت.» در مِصباحُ الهِدایة، باب اول، فصل هشتم -> عزالدین محمود کاشانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شهادتین به گواهی دادن به یگانگی خدا و رسالت حضرت محمد صلّی اللَّه علیه و آله گفته می شود.
مفاد یاد شده با گفتن مضمون این دو جمله «أشْهَدُ أنْ لا الهَ الّا اللَّه و أشْهَدُ أنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّه» محقق می‏ شود.

محل بحث از شهادتین
از آن به مناسبت در بابهای طهارت، صلات، حج، جهاد و تجارت سخن گفته‏ اند.

احکام شهادتین
مسلمانی با اظهار شهادتین بر زبان با هر لغتی، محقق و موجب ثبوت و اجرای احکام اسلام بر اعتراف کننده می‏ شود. بنابر این، کسی که شهادتین بر زبان جاری کرده، بدنش پاک و جان و مال و فرزندان خردسالش محترم‏ اند و کسی حق ندارد به آنها تعرض کند
شهادتین از فصلهای اذان و اقامه است که در هر کدام دوبار ادا می‏ شود؛ چنان که مفاد تشهد در نماز، عبارت است از شهادتین و صلوات بر پیامبر و آل او صلوات اللَّه علیهم اجمعین
برای زن جایز است در اذان به گفتن تکبیر و شهادتین، بلکه به شهادتین تنها بسنده کند.
ترجیع در اذان،- بنابر اختلاف دیدگاهها- مکروه یا حرام است. برخی، ترجیع را به دو بار تکرار شهادتین، افزون بر دوبار نخست یا تکرار آن با صدای بلند پس از آهسته گفتن آن، تعریف کرده ‏اند.

احکام شهادتین درباره میت
...

پیشنهاد کاربران

Islamic formula whereby an individual announces his acceptance of Islam


کلمات دیگر: