کلمه جو
صفحه اصلی

ابن میثم بحرانی

دانشنامه عمومی

کمال الدین میثم بن علی بن میثم بحرانی از متکلمان و متفکران و عالمان شیعه در سال ۶۳۶ هجری در بحرین متولد شد و مزار وی در بحرین است.
http://www.imamreza.net/eng/imamreza.php?id=6908. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)
http://wiki.ahlolbait.com/index.php/ابن_میثم_بحرانی. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)
http://wikifeqh.ir/ابن میثم. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)
ابن میثم در ویکی شیعه
بر اساس اعلام مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ابن میثم تحقیقات گسترده ای در فقه، فلسفه و علم کلام داشت و علاوه بر آن در علوم حکمی و فنون عقلی و نیز عرفان، ذوقی بسیار داشت و تألثفاتی در این زمینه ها دارد.
در بین پژوهشهای ابن میثم «شرح نهج البلاغه» او از شهرت ویژه ای برخوردار است که در واقع سه شرح یعنی شرح کبیر، شرح وسیط و شرح صغیر از این عالم بزرگ به یادگار مانده که امروزه مورد استفاده همه عالمان قرار گرفته و از منابع مهم این عرصه محسوب می شود.
یکی از مهم ترین آثار کلامی او، کتاب قواعد المرام فی علم الکلام است که بر خلاف نوشته های بسیاری از پیشینیان، به صورتی کاملاً منظم و گویا نگارش شده است. از دیگر آثار او النجاه فی القیامه فی التحقیق امر الامامه و شرح المأه کلمه لأمیرالمؤمنین است.

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] کمال الدین میثم بن علی بن میثم بحرانی (۶۳۶ - ۶۷۹یا۶۹۹ق)، محدث، فقیه و متکلم شیعی سده هفتم قمری. ابن میثم پس از تکمیل تحصیل خود به تربیت شاگردان و تألیف و تصنیف پرداخت و گفته اند خواجه نصیر الدین طوسی نزد او فقه خواند. شهرت عمده ابن میثم در کلام است و آثار زیادی در این زمینه و زمینه های دیگر به او نسبت داده شده که قواعد المرام فی علم الکلام و اختیار مصباح السالکین از جمله آنهاست.
برخی لقب او را مفیدالدین آورده اند. از زندگی او آگاهی اندکی در دست است. همین قدر گفته اند که در ۶۳۶ق به دنیا آمد و نزد ابوالسعادات اسعد بن عبدالقاهر بن اسعد اصفهانی و کمال الدین علی بن سلیمان بحرانی دانش آموخت.
اگرچه در منابع اشاره ای به محل تحصیل او نشده، ولی احتمالاً در عراق و در مراکز تجمع شیعیان مانند حله به تحصیل علم پرداخت. اما ظاهراً پس از آن به بحرین بازگشت و گوشه عزلت گزید.


کلمات دیگر: