کلمه جو
صفحه اصلی

دعای ندبه

دانشنامه عمومی

دعای نُدبه ندبه به معنای خواندن، گریه بر شخص با ذکر خوبی های اوست. این دعا دلایل غیبت مهدی را شرح می دهد.
جمعه
عید فطر
عید قربان
عید غدیر
این دعا مشتمل بر عقاید شیعه و تأسف بر غیبت مهدی است که از امام ششم شیعیان نقل شده و به خواندن آن در این چهار مورد توصیه شده است:
دعای ندبه را عده ای از علما و محدثین نقل کرده اند و برخی تا ۱۵ سند برای آن برشمرده اند؛ از آن جمله:
و اما دعای ندبه که مشتمل است بر عقاید حَقّه و تأسف بر غیبت حضرت قائم، علیه السلام، به سند معتبر از حضرت امام جعفر صادق، علیه السلام، منقول است، که سنت است این دعای ندبه را در چهار عید بخوانَد؛ یعنی: جمعه، عید فطر، عید قربان و عید غدیر.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] دعای ندبه از دعاهای معروف است که در اعیاد چهارگانه (جمعه، فطر، قربان و غدیر) خوانده می شود.
دعای ندبه را محمد بن مشهدی در کتاب مزار کبیر از محمد بن ابی قُرّه و او از کتاب محمد بن حسین بن سفیان بزوفری نقل کرده است.
حکم قرائت دعای ندبه
۱) در کتاب یاد شده آمده است؛ دعای ندبه برای امام زمان (عجل اللّٰه تعالی فرجه الشریف)، خوانده می شود .۲)خواندن آن در اعیاد جمعه، فطر، قربان و غدیر مستحب است.
توجه به نیایش
بی گمان یکی از احساسات اصیل و حقیقی انسان که ریشۀ در فطرت او دارد، توجه به نیایش و ارتباط با مبدا آفرینش و جهان غیب و آفریدگار هستی است. از جمله دعاهای مشهور که مستحب است در چهار عید (عید فطر، عید قربان، عید غدیر و روز جمعه) خوانده شود، «دعای ندبه» است. همواره بسیاری از مؤمنان، مشتاقان و منتظران ظهور دولت حق و حکومت جهانی اسلام و ارادتمندان حضرت ولی عصر (عجل اللّٰه تعالی فرجه الشریف) خواندن آن را شعار خود قرار داده و در مناسبت ها و فرصت های معین، به وسیله آن، با آن رهبر پنهان از نظر، به نجوا می پردازند.
معنای ندبه
...


کلمات دیگر: