کلمه جو
صفحه اصلی

جلیل تجلیل

دانشنامه عمومی

جلیل تجلیل (۱۳۱۳ خورشیدی) استاد دانشگاه، پژوهش گر ادبیات و مترجم ایرانی است.
برگزیده متون ادب فارسی (کتاب دانشگاهی)
معانی و بیان
جناس در پهنه ادب فارسی
نقشبند سخن
فنون و صنایع ادبی
کتابداری نوین در اسلام
دکتر جلیل تجلیل در سال ۱۳۱۳ خورشیدی در تبریز به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خود گذراند و به خاطر علاقه مندی به تحصیل علوم دینی به حوزه علمیه شهر تبریز وارد شد و به کسب فیض از علمای آن سامان پرداخت. بعد از آن به علت اشتیاق به تحصیل وارد دانشکده ادبیات شد و در سال ۱۳۳۴ لیسانس ادبیات فارسی را از آن دانشگاه اخذ کرد و ار محضر اساتیدی چون دکتر عبدالرسول خیامپور، دکتر قاضی طباطبایی، استاد ادیب طوسی و استاد احمد ترجانی زاده بهره برد و در سال ۱۳۴۹ وارد دانشکده ادبیات و علوم انسانی شد و درجهٔ کارشناسی ارشد و دکتری را از آن دانشگاه اخذ کرد. وی همچنین همزمان با تحصیل در دانشگاه در حوزهٔ علمیه و تهران به فراگیری فلسفه، منطق، صرف و نحو پرداخت. دکتر تجلیل استاد تمام و باز نشستهٔ دانشگاه تهران و مشغول تدریس در دورهٔ دکتری رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی دانشگاه های تهران است. جلیل تجلیل در دورهٔ ششم (سال ۱۳۸۵) به عنوان یکی از چهره های ماندگار ایران معرّفی شد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] «دکتر جلیل تجلیل» از علما، محققین و نویسندگان معاصر می باشد.
«دکتر جلیل تجلیل» در سال ۱۳۱۳ ش در تبریز به دنیا آمد. وی تحصیلات آغازین را در زادگاه خود گذراند و به جهت علاقمندی به تحصیل علوم دینی، به حوزه علمیه شهر تبریز وارد شد و به کسب فیض از علمای آن سامان پرداخت. پس از آن به علت اشتیاق به تحصیل، به دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز وارد شد و به تحصیل پرداخت. در سال ۱۳۳۴ لیسانس ادبیات فارسی را اخذ کرد و در محضر اساتیدی چون دکتر خیامپور، دکتر قاضی طباطبایی، استاد ادیب طوسی و استاد تجانی بهره برد و در سال ۱۳۴۹ وارد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران شد. وی همچنین همزمان با تحصیل در دانشگاه، در حوزه های علمیه قم و تهران به فراگیری فلسفه، منطق، صرف و نحو پرداخت.
سمت های اجرایی
برخی از سمت های اجرایی وی عبارتند از: ۱. عضویت در هیات ممیزه و کمیته تخصصی دانشگاه تهران ۲. عضویت در شورای گسترش دانشگاه های کشور ۳. عضویت در کمیته برنامه ریزی زبان و ادبیات فارسی ستاد انقلاب فرهنگی ۴. عضو شورای پژوهشی دانشگاه تهران ۶۳- ۶۲ ۵. عضو کمیته ادبیات و علوم انسانی دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی ۶. عضو شورای برنامه ریزی زبان و ادبیات فارسی ۷. عضو کمیسیون سیاست گذاری مجلات علمی وزارت فرهنگ و آموزش ۸. عضو کمیته تخصصی هنر و معماری هیات ممیزه دانشگاه تهران ۹. مدیر گروه تخصصی ادبیات فارسی المپیاد دانشجویی وزرات علوم تحقیقات و فناوری ۱۰. عضویت در شورای گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج کشور ۱۱. عضویت در مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران
آثار
۱. اسرار البلاغه (تالیف) ۲. الغدیر (ترجمه) ۳. معیار الاشعار خواجه نصیرالدین طوسی (تصحیح) ۴. برگزیده متون ادب فارسی (کتاب دانشگاهی) ۵. معانی و بیان ۶. جناس در پهنه ادب فارسی ۷. نقشبند سخن ۸. فنون و صنایع ادبی ۹. کتابداری نوین در اسلام «نویسنده مقاله: رضا پارچه باف».
منبع
...


کلمات دیگر: