کلمه جو
صفحه اصلی

سلامت روان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مسئله سلامتی هم برای فرد و هم برای جامعه از اهمّ موضوعات بوده و در تعالیم اسلامی اهمیّت زیادی به سلامت جسم و روان داده شده است. پیشوایان معصوم (علیهم السلام) به منظور حفظ سلامتی راهبردهایی را پیشنهاد نموده اند.
قلمرو دین و آموزه های آن تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی بشر را در بر می گیرد که مهم ترین آن توجه به بهداشت جسمانی و روانی است. در مکتب حیات بخش اسلام، هیچ انسانی حق ندارد با انجام کارهای زیان آور و ترک امور مفید به سلامت جسم و روان خود آسیب وارد کند. قرآن کریم در این زمینه می فرماید: «... لاتلقوا بایدیکم الی التّهلکه...؛ با دستان خود، خویشتن را به هلاکت نیندازید...» . نظر به این که مسئله سلامتی هم برای فرد و هم برای جامعه از اهمّ موضوعات بوده و از سوی دیگر دغدغه بیماری های فردی و اجتماعی تمام جوامع را تهدید می کند، لذا همیشه بشر به دنبال کشف علل و عوامل پیدایش بیماری و دست یابی به سلامت جسم و روان بوده است. خداوند در قرآن کریم تنها راه رستگاری و سعادت انسان را در تزکیه و پالایش روان آدمی می داند و می فرماید: «قد افلح من زکّیها و قد خاب من دسیها؛ هر کس نفس خود را از گناه پاک سازد، به یقین رستگار خواهد شد و هر کس آن را به کفر و گناه پلید گرداند، زیان کار خواهد گشت.»و در تعالیم اسلامی اهمیّت زیادی به سلامت جسم و روان داده شده است. امام علی (علیه السّلام) می فرماید: «من کان فی النّعمة جهل قدر البلیّة؛ هر کس در آسایش و نعمت باشد، قدر بلا و گرفتاری را نمی داند.»
عوامل سلامت روان
پیشوایان معصوم (علیه السّلام) در سیره رفتاری و عملی خود مسلمانان را به رعایت و حفظ بهداشت جسم و روان سفارش نموده اند و به منظور حفظ سلامتی راهبردهایی را پیشنهاد نموده اند که در این نوشتار به بیان اهمّ آن ها خواهیم پرداخت. امید است که مورد توجه و عنایت رهروان راستین مکتب اسلام و اهل بیت (علیهم السّلام) قرار گیرد.
← ارتباط و تعامل با دیگران
۱. ↑ بقره/سوره۲، آیه۱۹۵.
...

پیشنهاد کاربران

رواندرستی/ روان درستی/به روان و بهروانی


کلمات دیگر: