کلمه جو
صفحه اصلی

قرائت روزانه قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] قرائت روزانه قرآن. یکی از با ارزش ترین عبادت ها قرائت و خواندن قرآن است. این کار به اندازه ای اهمیت دارد که خداوند درباره آن می فرماید: «فاقرؤا ما تیسر من القرآن؛ آنچه برای شما میسر است قرآن بخوانید.»
معمولا کسی که در مقام وصیت و سفارش است چیزهایی را سفارش می کند که مهم و سرنوشت ساز باشد. یکی از وصایای رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) به امیرمؤمنان علی(علیه السّلام) تلاوت مستمر قرآن است.«و علیک بتلاوة القرآن علی کل حال؛ در همه حال و در هر شرایطی قرآن تلاوت کن.»بسیاری از عبادات هنگام مریضی، مسافرت یا جهاد در راه خدا از انسان ساقط می شود و یا تخفیف پیدا می کند. اما خداوند تاکید می نماید در این موارد نیز سعی کنید تا می توانید قرآن بخوانید: بزودی گروهی از شما بیما می شوند، و گروهی دیگر برای بدست آوردن فضل الهی (کسب روزی) به سفر می روند، و گروهی دیگر در راه خدا جهاد می کنند (و از تلاوت قرآن باز می مانند)، پس به اندازه ای که ممکن است از آن تلاوت کنید. سر این مطلب چیست؟ چرا بر قرائت مستمر و روزانه قرآن این همه تاکید شده است؟ شاید حکمتش این است که قرآن برنامه زندگی سعادتمندانه هر مسلمان است. به این جهت سزاوار است مسلمانان هر روز به آن مراجعه نمایند و درسهای زندگی را از آن بگیرند و به آن عمل کنند.همانگونه که انسان برای انجام کارهای روزانه برنامه تهیه می کند و هر روز صبح به برنامه اش نگاه می کند تا کارهای روزانه را مطابق آن انجام دهد، هر مسلمانی که می خواهد به قرآن عمل کند لازم است به طور مستمر و روزانه به قرآن مراجعه کند تا در پرتو دستورات و راهنمایی های قرآن در دنیا و آخرت کامروا شود.
قرائت قرآن و امام خمینی
خوب است برای دانستن جایگاه ویژه قرائت قرآن در بین عبادتها به دو خاطره خواندنی از زندگی حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه) اشاره کنیم: یکی از بستگان نزدیک امام (رحمة الله علیه) در این زمینه نقل می کند: یک دفعه که با ایشان در نجف بودیم، چشمشان ناراحت شده بود. دکتر بعد از معاینه چشمشان گفت: «شما باید چند روز قرآن نخوانید و به چشمتان استراحت بدهید».امام خندیدند و گفتند: دکتر! من چشمم را برای قرآن خواندن می خواهم. چه فایده ای دارد که چشم داشته باشم و قرآن نخوانم؟ شما یک کاری بکنید که من بتوانم قرآن بخوانم! حضرت آیت الله توسلی از نزدیکان حضرت امام (رحمة الله علیه) در زمینه قرائت مداوم و روزانه قرآن به وسیله حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه) می گوید: امام با همه اشتغالاتی که داشتند، به انجام مستحبات، به ویژه خواندن قرآن، دعا و نماز اول وقت، اهمیت می دادند.امام، هر روز سه تا پنج مرتبه قرآن می خواندند. در ماه مبارک رمضان، سه بار قرآن را ختم می کردند.
مقدار قرائت روزانه
شاید بعضی از مردم بپرسند حال که قرائت روزانه قرآن این همه اهمیت دارد، سزاوار است روزانه چند آیه از قرآن خوانده شود؟ پاسخ این پرسش در احادیث زیادی آمده است، که ما به دو حدیث از میان آنها اکتفا می کنیم.
← کمترین مقدار قرائت
...


کلمات دیگر: