کلمه جو
صفحه اصلی

رضا قطبی

دانشنامه عمومی

مهندس عبدالرضا «رضا» قطبی (زاده ۱۳۱۸ در تهران )سیاست مدار ایرانی و رئیس تلویزیون ملی ایران از سال ۱۳۴۲ تا انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ بود. او استاد ریاضی دانشگاه صنعتی آریامهر بود.
از سید ضیاءالدین تا بختیار، مسعود بهنود.
پدر و پسر، محمود طلوعی.
مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر
او فرزند محمدعلی قطبی (مهندس ساختمان و مقاطعه کار) و لوئیز صمصام بختیاری و هم چنین پسردایی فرح دیبا بود. محمدعلی قطبی، فرزند شیخ باقرخان امجدالسلطان ابن شیخ اسماعیل ابن محمدرضا ابن شیخ عبدالوهاب ابن شیخ باقر ابن شیخ جعفر ابن شیخ قطب الدین محمد لاهیجی بود. قطب الدین محمد لاهیجی، جد آنان از جمله علما و ریاضیدانان قرن یازدهم هجری بود.
فرح دیبا به دلیل مرگ پدرش سهراب دیبا، از کودکی با خانواده قطبی زندگی می کرد.
قطبی تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه ایتالیایی ها و دوره دبیرستان را در مدرسه فرانسوی ها گذراند. سپس به کمک بورس خیریه ایزابل تهران به همراه دخترعمه اش فرح دیبا جهت ادامه تحصیل رهسپار فرانسه شد و در رشته مهندسی برق در پلی تکنیک پاریس مشغول به تحصیل گردید. او در دروس ریاضی از استعداد خوبی برخوردار بود.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مهندس عبدالرضا «رضا» قطبی، سیاست مدار ایرانی و رئیس تلویزیون ملی ایران از سال ۱۳۴۲ تا انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ بود. او استاد ریاضی دانشگاه صنعتی آریامهر بود.
رضا قطبی فرزند محمدعلی در تهران متولد شد. وی خانواده نسبتاً فقیری داشت و پسردایی فرح بود. مادر فرح قبل از ازدواج فرح با محمدرضا پهلوی در خانه محمدعلی قطبی برادرش زندگی می کرد و وضع مالی نامناسبی داشتند.رضا قطبی تحصیلات مقدماتی و متوسطه را در ایران گذراند و در ریاضیات قوی بود. پدرش او را برای ادامه تحصیلات به فرانسه فرستاد و قطبی موفق شد، تحصیلات خود را در دانشگاه پلی تکنیک پاریس به اتمام برساند. پس از ازدواج فرح و محمدرضا وضعیت مالی خانواده قطبی یک باره تغییر غیر قابل وصفی کرد و پدر قطبی به عنوان اولین مقاطعه کار دربار و سازمان برنامه و بودجه درآمد.
نام پدر
مهندس محمدعلی قطبی (پدر رضا قطبی) حقیقتاً یکی از آن آدم هایی بود که از وابستگی فرح کمال استفاده را می کرد. او یک دفتر ساختمانی داشت که پروژه های بزرگ و نان و آب دار را از وزارت خانه ها به چنگ می آورد، به علاوه در کارهای پول ساز دیگر هم خود را وارد می کرد و رضا قطبی هم مورد توجه پهلوی قرار گرفت و به سمت مدیر کل تلویزیون منصوب شد.
شخصیت
رضا قطبی اساساً از شخصیت های معتبر و بانفوذ دوران شاه بود و قدرت و نفوذش به مراتب بیش تر از آنی بود که شناخته شده است. در حقیقت او کوه یخی بود که فقط قسمتی از آن بیرون آب بود. این جوان باهوش و با استعداد با فرح بزرگ شده بود و بین آن دو پیوند عاطفی و فامیلی عمیق وجود داشت. ضمن این که به علت علایق و ذوق سلیقه هایشان هر دو به شدت تحت تأثیر فرهنگ فرانسوی بودند؛ در نهایت به نوعی رفتار روشن فکرانه معتقد بودند. فرح باور ایمانی به این پسردایی خود داشت که به سایرین کم تر داشت.
سلیقه ها
...


کلمات دیگر: