کلمه جو
صفحه اصلی

ماهور


مترادف ماهور : پستی و بلندی، کوه پایه، تپه، تپه زار

فارسی به انگلیسی

dune, fell, foothill, [rare.] rising ground, kind of melody

dune, fell, foothill


[rare.] rising ground


kind of melody


فارسی به عربی

تل , ربوة

فرهنگ اسم ها

اسم: ماهور (دختر، پسر) (فارسی) (طبیعت، گل، هنری) (تلفظ: māhvar) (فارسی: ماهور) (انگلیسی: mahur)
معنی: تپه های به هم پیوسته ی دامنه کوه، نام یکی از هفت دستگاه موسیقی ایرانی، ( در علوم زمین ) هریک از برآمدگی های دامنه ی کوه یا برآمدگی هایی که در دشت پدید می آید، ( در موسیقی ایرانی ) یکی از هفت دستگاه، ( در قدیم ) ( در موسیقی ایرانی ) از شعبه های بیست و چهارگانه ی موسیقی ایرانی، ( ماه + وَر ( پسوند دارندگی ) )، دارای ویژگی و صفت ماه، ( به مجاز ) زیبا رو، ]چنانچه این نام ماهور/mahur/ تلفظ شود به معنای تپه های به هم پیوسته ی دامن کوه و نام یکی از هفت دستگاه موسیقی ایرانی می باشد[، نام یکی از دستگاههای موسیقی ایرانی

(تلفظ: māhvar) (ماه + وَر (پسوند دارندگی)) ، دارای ویژگی و صفت ماه ؛ (به مجاز) زیبا رو؛ ]چنانچه این نام ماهور/mahur/ تلفظ شود به معنای تپه‌های به هم پیوسته‌ی دامن کوه و نام یکی از هفت دستگاه موسیقی ایرانی می‌باشد[ .


مترادف و متضاد

hill (اسم)
توده، پشته، تپه، ماهور، تل

mound (اسم)
خرپشته، پشته، تپه، ماهور، بر امدگی

barrow (اسم)
توده، چرخ دستی، چرخ دوره گردها، کوه یخ، زنبه، قطعه عظیم یخ، پشته، کوه، تپه، خاک کش، خنازیر، ماهور

dale (اسم)
ماهور، ناودان، دره کوچک، خلیج و غیره

knoll (اسم)
قله، ماهور، نوک تپه، تیزی یا برامدگی خاک از اب

rising ground (اسم)
ماهور

پستی و بلندی، کوه‌پایه، تپه، تپه‌زار


فرهنگ فارسی

پستی وبلندی زمین، زمین ناهموار، دره کوه، یکی از آهنگهای موسیقی ایرانی
( اسم ) ۱- هر یک از تپه های پیوسته که در دامن. کوه پدید باشد حص. پیش آمد. کوه . ۲- گل ماهور . ۳- شعب. نهم از ۲۴ شعب. موسیقی قدیم و در آن دو قول بوده است : بعضی آنرا پنج نغمه دانسته اند و بعضی هشت . و گفته اند که مرکب است از : گردانیا و عشاق که گردانیا مقدم باشد . آنان که ماهور را پنج نغمه دانسته اند گردانیاوعشاق را دریک بعدذوالخمس مندرج داشته اند ... و آنان که ماهور راهشت نغمه دانسته اند گردانیا و عشاق را در یک بعدذوالکل مندرج گردانیده اند ذوالاربع نغمات عشاق را باذوالخمس گردانیا ترکیب کرده اند ... توضیح ماهور یکی از آوازهای ایرانی است . گام آن بدون هیچ اختلاف مانند گام بزرگ است . نوت تنیک و شاهد در گام ماهور یکی است و اگر گام ماهور را گام بزرگ دو فرض کنیم تنیک و شاهد ماهور درج. اول نوت دو خواهد بود . آواز مذکور پس از اینکه از تنیک شروع شد وروی نوتهای اولی. گام گردش کرد و در آمدها تمام شد بانغم. مخصوص روی درج. دوم گام توقف مینماید واین درجه حالت دومین شاهد را پیدا میکند . توقف ماهور روی درج. دوم که از لحاظ هارمونی جزو نوتهای متوسط گام است حالت خاصی دارد . البته توقف روی این درجه زیاد دوام ندارد ومجددا به تنیک فرود میاید . در ماهور کمتر روی درج. سوم گام توقف میشود ولی ایست روی درج. چهارم ممکن است . پس از آن روی درج. پنجم توقف میشود که نوعی تغییر مقام ایجاد میگردد . تغییر مقام در ماهور بیش از شور است زیرا تغییرات شور را نمی توان تغییر مقام گفت چونکه تمام تغییر مایه است یعنی گام عوض میشود چنانکه وقتی از شوربه شهنازمیرویم بازهم شوراست ولی شور یک چهارم فوقانی در صورتیکه از ماهور به دلکش میرویم تغییر مقام است زیرا مقام ماهور تبدیل به شور میشود . مایه شناسی ماهور طبق قواعد مایه شناسی گامهای بزرگ است یعنی آخرین دیز نوت محسوس و بمل قبل از آخر تنیک است . کیفیت آواز - ماهور آوازیست موقر . خواننده در موقع سراییدن این آواز اگر شعر مناسبی بخواند ابهت و جلال مخصوصی بان میدهد . آواز شکسته ودلکش که در ماهور بکار میرود بیشتر بدیگر نغمات موسیقی ایرانی شبیه است تا در آمدها ومقدمات ماهور . هرچند در آمدها و مخصوصا توقف روی درج. دوم هم حالت خاصی دارد . آواز عراق که معمولا قسمت زیر و اوج ماهوراست اغلب با غلت و چهچهه توام و مخصوص هنر نمایی آواز خوان است . ماهور نسبت باوازهای دیگر البته از شورو سه گاه کمتر متداولست زیرا موسیقی ایرانی گویا هرچه غم انگیزتر باشد مطلوبتر است ولی در سالهای اخیر - که مردم تا اندازه ای بموسیقی خارجی انس گرفته اند - ماهور بیشتر رواج یافته .چون گام بزرگ همان گام ماهور است آنچه به گام بزرگ در کتابهای تئوری نسبت داده میشود درماهورهم تقریبا صادق است . گام بزرگ بخلاف گام کوچک نشاط آور است و بهمین جهت مارشهای باهیجان و پر شور نظامی اغلب درین گام ساخته شده است . پس هر جا که سازند. آهنگ بخواهد نمونه ای از عظمت و جلال وصفاتی چون شجاعت و تهور و دلیری ووقار را نشان دهد ملودیها را در گام بزرگ ترکیب میکند که همان گام ماهور است . بخلاف آنان که تصور میکنند موسیقی ایرانی همیشه محزون و غمانگیز است مقام ماهور طرب انگیز و نشاط آور میباشد . البته این نکته را هم باید تذکر داد که حرکت موسیقی هم علاوه بر ساختمان ملودی در شادی و حزن آن دخالت دارد و هرچه وزن موسیقی تندتر باشد نشاط آن بیشتر میشود .
دهی از دهستان عقیلی شهرستان شوشتر

فرهنگ معین

(اِ. ) از دستگاه های موسیقی .

لغت نامه دهخدا

ماهور. (اِخ ) دهی از دهستان عقیلی است که در شهرستان شوشتر واقع است و 300 تن سکنه دارد که از طایفه ٔ بختیاری هستند. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).


ماهور. (اِ) تپه های مسلسلی که در دامنه ٔکوه پدید باشد. (ناظم الاطباء). هریک از تپه های پیوسته که در دامنه ٔ کوه پدید باشد. حصه ٔ پیش آمده ٔ کوه . (فرهنگ فارسی معین ). || گل ماهور. (فرهنگ فارسی معین ). خرگوشک . (یادداشت به خط مرحوم دهخدا). || نام شعبه ای است از موسیقی . (برهان ) (آنندراج ) (ناظم الاطباء). نام یکی از دو شعبه ٔ «نوا» است و شعبه ٔ دیگر «نوروز خارا» است . (فرهنگ نظام ). شعبه ٔ نهم از 24 شعبه ٔ موسیقی قدیم . (فرهنگ فارسی معین ). در آن دو قول بوده است .بعضی آن را پنج نغمه دانسته اند و بعضی هشت ، و گفته اند که مرکب است از گردانیا و عشاق که گردانیا مقدم باشد. آنان که ماهور را پنج نغمه دانسته اند گردانیا وعشاق را در یک بعد ذوالخمس مندرج داشته اند... و آنان که ماهور را هشت نغمه دانسته اند گردانیا و عشاق رادر یک بعد ذوالکل مندرج گردانیده اند، ذوالاربع نغمات عشاق را با ذوالخمس گردانیا ترکیب کرده اند... (مجمعالدوار، نوبت دوم ص 26 و 27). و رجوع به تاریخ موسیقی روح اﷲ خالقی و مجمعالادوار نوبت سوم صص 83-88 شود.
- ماهور صغیر ؛ گوشه ای است از دستگاه ماهور. (فرهنگ فارسی معین ).


ماهور. ( اِ ) تپه های مسلسلی که در دامنه ٔکوه پدید باشد. ( ناظم الاطباء ). هریک از تپه های پیوسته که در دامنه کوه پدید باشد. حصه پیش آمده کوه. ( فرهنگ فارسی معین ). || گل ماهور. ( فرهنگ فارسی معین ). خرگوشک . ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). || نام شعبه ای است از موسیقی. ( برهان ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ). نام یکی از دو شعبه «نوا» است و شعبه دیگر «نوروز خارا» است. ( فرهنگ نظام ). شعبه نهم از 24 شعبه موسیقی قدیم. ( فرهنگ فارسی معین ). در آن دو قول بوده است.بعضی آن را پنج نغمه دانسته اند و بعضی هشت ، و گفته اند که مرکب است از گردانیا و عشاق که گردانیا مقدم باشد. آنان که ماهور را پنج نغمه دانسته اند گردانیا وعشاق را در یک بعد ذوالخمس مندرج داشته اند... و آنان که ماهور را هشت نغمه دانسته اند گردانیا و عشاق رادر یک بعد ذوالکل مندرج گردانیده اند، ذوالاربع نغمات عشاق را با ذوالخمس گردانیا ترکیب کرده اند... ( مجمعالدوار، نوبت دوم ص 26 و 27 ). و رجوع به تاریخ موسیقی روح اﷲ خالقی و مجمعالادوار نوبت سوم صص 83-88 شود.
- ماهور صغیر ؛ گوشه ای است از دستگاه ماهور. ( فرهنگ فارسی معین ).

ماهور. ( اِخ ) دهی از دهستان عقیلی است که در شهرستان شوشتر واقع است و 300 تن سکنه دارد که از طایفه بختیاری هستند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

فرهنگ عمید

۱. (زمین شناسی ) هریک از برآمدگی های تپه مانندِ دشت یا دامنۀ کوه.
۲. (موسیقی ) از دستگاه های هفتگانۀ موسیقی ایرانی.
۳. (زیست شناسی ) = گُل * گل ماهور
۴. (موسیقی ) [قدیمی] از شعبه های بیست چهارگانۀ موسیقی ایرانی.

۱. (زمین‌شناسی) هریک از برآمدگی‌های تپه‌مانندِ دشت یا دامنۀ کوه.
۲. (موسیقی) از دستگاه‌های هفتگانۀ موسیقی ایرانی.
۳. (زیست‌شناسی) = گُل ⟨ گل ماهور
۴. (موسیقی) [قدیمی] از شعبه‌های بیست‌چهارگانۀ موسیقی ایرانی.


دانشنامه عمومی

ماهور به تپه های پیوسته ای که در دامنهٔ کوه باشد می گویند.
ماهور (دستگاه موسیقی)
گل ماهور
مؤسسه فرهنگی-هنری ماهور
علاوه بر این ماهور ممکن است به یکی از موردهای زیر اشاره داشته باشد:

تابناک (نام کردی)


دانشنامه آزاد فارسی

نام یکی از دستگاه های موسیقی ایران. و نیز یکی از الحان موسیقی ایرانی که با همین نام با فواصل مشابه جزو دوره های ملایم در شرح ادوار صفی الدین یافت می شود که گویای قدمت آن است. گام ماهور، منظور از گام دوری از نت ها در فاصله یک اکتاو یا یک چهارم یا پنجمِ. درست است که روی برخی درجات آن مقام یا گوشه خاصی بنا می شود و با مفهوم اروپایی گام متفاوت است، اما از لحاظ فواصل شبیه گام ماژور در موسیقی اروپایی است. یعنی فواصل بین درجه های مختلف یا نت ها همان است که در گام ماژور مشاهده می شود و مشابه فواصل گام «ایونیّن» از گام های کلیسایی است. از لحاظ حالت ماهور برای بیان انواع حالت ها مانند، حماسی، احساس شادی، شجاعت، امیدواری، پیشرفت و نظیر آن بسیار مناسب است. علینقی وزیری در ص ۶۹ بخش دوم کتاب موسیقی نظری نوشته است: «... از این رو می توان گفت تمام موسیقی دیاتونیک و کروماتیک را که امروز در عالم معمول و به عنوان موسیقی بین المللی می نامیم، در دستگاه ماهور می توان اجرا نمود ...». فواصل نت ها از یکدیگر در ماهور و در یک گام یا دوری از نت ها در فاصلۀ اکتاو از مایۀ do چنین است: دومِ بزرگ ـ دومِ بزرگ ـ دومِ کوچک ـ دومِ بزرگ ـ دومِ بزرگ ـ دومِ بزرگ ـ دومِ کوچک. در ردیف موسی معروفی برای ماهور ۵۸ گوشه، در ردیف میرزا عبدالله به روایت برومند برای ماهور ۴۴ گوشه و در ردیف آوازی محمود کریمی برای ماهور بیست گوشه ذکر شده است. بدیهی است که تعداد گوشه های ردیف سازی بیشتر از آوازی است. افزون براین، در ردیف معروفی برخی گوشه ها تکراری است؛ مثلاً راک هندی قِسم دیگر یا راک کشمیر قسم دیگر یا زیرافکند دوبار آورده شده و نیز ردیف آوازی فاقد چهار مضراب یا رِنگ است. اگر دُوری از نت ها را در فاصلۀ اکتاو برای دستگاه ماهور در نظر بگیریم، روی اغلب درجه های آن یک مقام خاص بنا می شود. این مقام ها در گذشته جداگانه، و به منزلۀ آهنگ های مجزا از یکدیگر نواخته می شدند ولی از حدود ۱۰۰ یا ۱۵۰ سال پیش که موسیقی ایرانی دستگاهی و ردیفی شد، مجموعه هایی مرتب شد که در آن برخی مقام ها با نظم خاصی کنار هم چیده شده بودند و با نظم خاصی کل مجموعه به هم پیوند داده شده بود و هر کدام را به اسم مشخصی نامیدند، که ماهور یکی از آن هاست. حال اگر گام یا دور ماهور را از پایۀ نتِ do در نظر بگیریم شاهد درآمد نت do است. گوشۀ داد و گشایش شاهدش درجۀ دوم یا نُت Re است. روی درجۀ سوم یا نت Mi گوشه ای بنا نمی شود. درجۀ چهارم یا نت فا شاهد گوشه های ابول، حصار، و ماهور صغیر است. درجۀ پنجم یا نت Sol شاهد گوشۀ دلکش و شِکَسته، درجۀ ششم یا نت La شاهد خاوران و نیشابورک و درجه هشتم یا نت do شاهد عراق و راک است. روی درجۀ هفتم گوشه ای بنا نمی شود. در انتهای هر کدام از گوشه ها طرح ملودیکی خاصی نواخته می شود که فرود نام دارد و در حقیقت جملۀ پایانی و بازگشت به درآمد ماهور است. مثلاً در انتهای دلکش، راک، عراق یا شکسته، با اجرای فرود به ماهور آهنگ را ختم می کنند. در ردیف میرزا عبدالله، طرح ملودیک فرود حالتی پایین رونده دارد. در ردیف موسی معروفی، طرح ملودیکی فرود حالتی بالا رونده دارد و در برخی اجراها از تلفیق هر دو حالت برای فرود استفاده می کنند. اسامی گوشه های ماهور عبارت اند از مقدمه، کوراوغلی، برداشت، کرشمه، درآمد، آواز، گشایش، داد، خسروانی، دلکش، چهارمضراب، حاجی حسنی، خوارزمی، خاوران، دوتایکی، طرب انگیز، نیشابورک، طوسی، نصیرخانی، چهارپاره، آذربایجانی، فِیلی، زیرافکند، ماهور صغیر، ابول، حصار ماهور، زنگوله، نغمه، نیریز، شکسته، نهیب، سروش، عراق، مُحَیِّر، آشور، بسته نگار، اصفهانک، حَزین، راک، صفیر راک، راک هندی، نغمه راک، راک کشمیر، راک عبدالله، مثنوی، ساقی نامه، صوفی نامه، کُشته، حَربی، و شهرآشوب. که از این میان گوشه هایی مانند حزین، زنگوله، حاجی حسنی، بسته نگار، و چهارپاره در آوازها و دستگاه های دیگر نیز اجرا می شوند. این گوشه ها طرح ملودیک معیّنی دارند که در همه جا می توان استفاده کرد و در هر آواز حالت آن را به خود می گیرد. گوشه های بزرگ مثل عراق، راک، شکسته، و دلکش، هرکدام شخصیت جداگانه دارند و برخی را در آوازها یا دستگاه های دیگر با همین حالت می توان اجرا کرد. برخی آهنگ های معروف که در دستگاه ماهور ساخته شده اند عبارت اند از بندباز اثر علینقی وزیری؛ مرغ سحر اثر مرتضی نی داود؛ خریدار تو اثر استاد وزیری با صدای بنان؛ نگاه اثر کیوان ساکت؛ و چهارمضراب ماهور اثر صبا.

گویش مازنی

/maahoor/ مهار بند

مهار بند


پیشنهاد کاربران

ماهور هم اسم پسرانه اس هم دخترانه اسم پسر خودم ماهوراست


قبلا این اسم بعلت عدم آگاهی دخترانه بوده و پس از بررسی های دقیق حدود ده سال است که پسرانه ثبت میشود

ماهور نامی است پسرانه و ریشه کوردی دارد. در زبان کوردی به معنای تابناک می باشد.
من کورد هستم و نام پسرم ماهور است.

من فک می کنم ماهور اسم پسره ومنم اسم پسرمو گذاشتم محمد ماهور گذاشتم


بزرگ. قوی. تودار. جذاب

ماهور بیشتر برای پسر استفاده میشه خودتون هم میدونین و اونای ک میگن برا دختر اوون ماه ور هستش نه ماهوراشتباه نزنین لطفا

نمیدنم این اسم پسرونه هست یا نیست اما اسم من ماهوره دختر هم هستم حالادیگه خودتون بگین اسم دختره یا پسر

این نام دخترانه هست. سپاس گزارم که اطلاعات درست در سایتتون قرار دادید.
در تعجبم که چطور یه عده ی محدود این نام لطیف رو برای پسر انتخاب میکنن

ماه ور= ماه ور، این نام دخترانه است.
خواهش میکنم قبل از نظر تحقیق کنید و به ثایت ثبت احوال رجوع نمایید .

ماهور اسمی پسرانه است وماه ور دخترانه متأسفانه اسم دختر رو با تلفظ اسم پسرانه میخواند

بسیار زیبا بود آنچه که بانو مهری درباره ی نام دلنشین ماهور گفتند، به هر روی ماهور نامی زیباست که هم برای دختران و هم برای پسران برگزیده می شود. . . من خود بیشتر برای دختران این نام زیبا را شنیده ام و ناگفته نماند که دختر و نورچشم خویش را نیز ماهور نامیده ام

ماهور اسم یکی از ارگ های معروف ایرانی و این اسم فارسی است و این اسم برای هردو جنس دختر و پسر کاربرد دارد

در سایت ثبت احوال ماهور نامی پسرانه و ماه ور نامی دخترانه می باشد.

دوست عزیز سایت ثبت احوال آیه قرآن نیست. بنده اسم دخترم در شناسنامه ماهور ثبت شده. بدون چون و چرا. بدون اگر و اما. انقد دنبال اطلاع رسانی غلط نباشید

یکی ازمعنی های ماهور اسم یک گل هستش. اسم پسرروکه اسم گل نمیزارن. ماهور یک اسم دخترونس. واسم دختره خودمم هست

ماهور ی اسم دخترونه اس و فارسی - ترکی البته اسم ماهور رو هم رو دختر میزارن هم رو دختر

هم برای پسر و هم برای دختر می گذارند.

ماهور اسم پسرانه است

سلام به همگی دوستان سفارش به اون دوستی که میگه سایت ثبتو احوال ایه قران نیست مثل اینکه بگید قوانین راهنمایی و رانندگی ایه قران نیست که. اسم ماهور اسمی پسرانه است و نتنها پسرانه است بلکه کاملا پسرانست زوری نیس که بعضی ها رفتن اسم دخترو گذاشتن ماهر عزیزم یکم تحقیق میکردی بعد اسم میذاشتی. قابل توجه عموم اسمی کاملا پسرانه است حتی دو پهلو هم نیست کاملا پسرانست برید تحقیق کنید حتی سالار عقیلی هم اسم پسرش ماهور افتاد

ماهور به معنی تابناک و نام دخترانه است

مهم اینه که اسم اصیل ایرانی محسوب میشه من خودم اسم دخترم و گذاشتم ماهور ولی اسم پسر هم شنیدم که گذاشتن از نظر من ایرادی نداره مهم ایرانی بودنشه که قشنگه

اینکه ماهور با ضمه پسرانه است و ماهور با فتحه ( ماه ور ) دخترانه است عقلانی و منطقیه و قابل پذیرش نوشتار یکی نوشته میشه تنها مشکل در مصوت ها و بیانه که همگی میتونیم رعایت کنیم

دو پسوند ( وَر ) ، ( اور ) که هر دو پسوند دارندگی ( دارایی ) ، مالکیت و همراهی در فارسی هستند، بسیار به هم شباهت دارند!
وَر: این پسوند بیشتر به هنر، دانش، بزرگی و زیبایی می پردازد.
مثل: دانشور، سخنور، هنرور، نامور، بارور، بهره ور، شناور، غوطه ور، جانور، داور، راهور، "سَروَر" و. . .
ماهوَر: اسم دخترانه - مثلِ گل ماهوَر
معنی: دارنده ماه، ماه پیشونی، ماهرُو، ماهرُخ - زیبارُو، خوشچهره، خوشگل، خوش بَر و رُو، سیمین سیما، تابناک، ماه تابان، مهتاب و. . .

اور: این پسوند بیشتر به کارهای مُهَیّج و حادثه انگیز می پردازد.
مثل: گنجور، کُرور، دستور، رنجور، کیفور، مُزدور، شَرور، نَمور، مُرور، تنور، "سُرُور" و. . .
ماهُور: اسم پسرانه - اما امروزه واژه ای ساده است!
معنی: پُشته های ( تپه های ) زنجیرواری که در دامنه کوه پدید آید -
نام یکی از دستگاه های موسیقی ایران، آوازِ شاد و مهیج ایرانی و. . .

این اسم 2 تلفظ داره ماهور ( mahvar ) که اسم دختر هست به معنی زیبارو و ماهور ( mahour ) به معنی تپه های بهم پیوسته و اسم یه الت موسیقی هست که اسمی پسرونه هست

ماهور یعنی شبیه ماه وتا بوده ماه اسم دخترها بوده
حالا بعضیها دلشون میخواد به زور یه تعبیر دیگر واسش بکننن اگه دوس داری ایم پسرتو بذاری بذار ولی دیگه توجیهش نکن به زور

ماهور یه اسم دو وجهی که هم برای پسر هم دختر به کار میره.

منم فکر میکنم ماهور به معناى شب و روز یا یکی از دستگاه هاى ایرانی کاملا یک اسم پسرانه هست.

ماهور با ضمه اسم پسرانه و ماهور با فاتحه اسم دخترانه
همچنین من اسم دوقلوهامو که پسر و دختر هستند به این نام ها گذاشتم

چرا انقدر بحث برای دخترانه و پسرانه بودن این اسم زیبا؟!
من متوجه شدم ماه ور نامی دخترانه است اما ماهور هم دخترانه و هم پسرانه. . . مثل رها، شروین، تیام، و. . .
اسم به این زیبایی جای بحث نداره برای انتخاب جنسیت بنظرم. چقدرر معنی زیبایی داره.
من خودم دوست دختری داشتم به نام آرین. خوب حالا باید مادر و پدرا بحث کنن که پسرانه است یا دخترانه. بقول آقایی عصبانی در ثبت احوال:اصلا دلم خواسته گذاشتم.
این دلیل نمیشه بقیه رو متقاعد کنیم به نظر خودمون.
الهی که هرچی ماهور داریم همگیشون سالم و سلامت در پناه حق باشن

ماهور به معنی شکلیا شمایل ماه هست یا زیبا مثل ماه است

با سلام
من فکر میکنم ماهور با ضمه اسم پسر و با فتحه اسم دختر هست، طبق تحقیقات و تصویب، ماهور اسم پسرانه شده است.
اسم پسرم ماهور هست که الهی فداش بشم.

به نظر من ماهور اسم پسرونه است وماهورا اسم دخترونه است کسانی که اسم دخترشون ماهور باید یه الف اخرش اضافه کنن

دوست عزیزم مجتبی عیوض صحرا کاملا منطقی و درست گفتن اسم ماه ور به معنی زیبا رو دخترانه و ماهور یکی از دستگاههای موسیقی ایران پسرانه میباشد.

شهریار گوید: ( در رابطه با موسیقی )
بگیر چنگی و راهم بزن به ماهوری
که ساز من همه راه عراق میزد و راک
. . . .
شبی بود و شبابی و صبا در پرده ماهور
به جادو پنجگی راه عراقی میزد و راکی
. . .
قاآنی گوید : ( تپه کوهپایه )
تا زان تل و ماهور برون رانم شبدیز
مهمیز زدم بر فرس نفس ستمکار



من نمیدونم این چیه افتاده سر زبون یه عده که سالار عقیلی اسم پسرش ماهور گذاشته پس این اسم پسر ونه ست. ایشون نخواسته اسم همایون رو بزا ره با بقیه اسم های موسیقایی هم حال نکرده. این وسط دیوار ماهور از همه کوتاه تر بوده. محض اطلاع آقای سیروس الوند خییییلی قبل تر اسم دخترشون ماهور گذاشتن.
هر وقت یه اسم گل پسر ونه دیدین حتما ماهور هم واسه پسراتون انتخاب کنید.
به قول یه بنده خدایی
شششاد و پیروز باشید. سپااااس

کاملاً اسم پسرانه است چون اصلاً من تاحالا نشنیدم که دختر رو ماهور صدا بزنند و مورد دوم هم اینکه شما وقتی نمی دونید اسمی که می خواهید واسه ی فرزندتون انتخاب کنید اسم دختر هست یا پسر چرا اون اسم رو میذارید اول مطمئن بشید که اون اسم برای جنس دختر هست یا پسر بعد انتخاب کنید

به نظرم اسم ماهور برای پسرهاست و اسم ماهورا برای دخترا، تازه خیلی از اسم های دیگه هم هستن که هم برای پسر میزارن هم دختر مثل متین. . . . . خلاصه که من میخوام اگه بچه ام پسر شد بزارم ماهور، اگه دختر شد ماهورا

من تعجب میکنم آخه این اسم به این لطیفى و دخترونه اى چجوربعضى ها اسم پسرشون رو ماهور گذاشتن!

سلام ب همگی. مهم نیست دختر پسریش. مهم اهنگ زیبای تلفظ ماهور و معانیه زیباشه.
مثلا اینکه اسم عمه ی بنده سهیل و اسم خاله ام شهروز هست. 😁. مال زمان قدیمم هستن. پدر مادر خوششون اومده گذاشتن. یکم خنده داره ولی جدی . هم ماهوز هم ماه ور. هر دو اسم عالی ای هستن.

این نوشته رو 25 بهمن نوشتم ولی به فَرنودهایی ( دلایلی ) پاکِش کردم:
چون به خیال خودم میخواستم پاسخ ( جواب ) دندان شکن بدم ولی حواسم به قلب آدم ها نبود!
"گاهی جواب دندان شکن چندان مهم نیست، مهم اینه که دلی رو نشکونیم"
ولی حالا تنها بخاطر آگاهی دیگران می نویسم، گرچه باید زودتر این کار را می کردم:
گل ماهوَر: این گل بیشتر در ایران پیدا می شود!
شب بیدار بوده و گلبرگ هایش در شب باز میشن و در پایان زمستان زمین را صاف و هموار و بِستر خاک را برای کشت دیگر گیاهان آماده می کند!
نام علمی آن: verbascum
انواع گوناگونی دارد و به جهت این که همانند ماه می ماند به نام گل ماهوَر مشهور گشته است!
نام های دیگر: خَرگوشَک، بوصیر، زَرماهی

نام های "گُل" پسرانه: محمدی، داوودی ( داودی ) ، جعفری، هیرو، ماهون و. . .
همچنین نام های با "ماه" پسرانه: ماهان، ماه داد، مَهیار، مَهرام، مَهیاد، مَهبُد، مَهبان، مَهچی و. . .
( ( توجه: مَه: ماه، قَمَر، بُرج - زیبا، قشنگ، خوشگل - معشوق، محبوب - بانمک، تو دل برو، بامزه، شیرین - شاهکار، معرکه!
مِه: ارجمند، بابا، خداوند، خان، خواجه، خان، رییس ( رئیس ) ، سر، سرپرست، سرور،
شخیص، عالیقدر، عالیجناب - بزرگ، کبیر، کلان، محتشم، معظم، مولا و. . . ) )


اسم ماهور کاملا دخترانه است . اسم دختر منم ماهور .

بعضی اسم ها مشترکه، مثل اسم خودم نسیم که هم پسرونه اس هم دخترونه، ، من اسم دخترمو ماهور میذارم و فکر میکنم که انقددددر بحث کردن نداره

به نظر من ماهور بیشتر برای دختر کاربرد دارد

دوستان من اسم دختر کوچولومو گذاشتم ماهور و این هم شنیدم که اسم پسر هم میزارند ولی خداییش بیشتر به اسم دختر میاد تا پسر و در کل اسم عربی نباشه اسم ایرانی اصیل قطعا زیبا و دلنشین است اگر فرزندم پسر بود اسم اهورا براش انتخاب کرده بودم

هر جور تلفظ شه بیشتر برای دختر پسندیده میشه و برای اسم پسر بنظرم ماهان بهتره
ماهور یا ماه ور یا ماهورا همه برای دختر شکیل تر و همچین اسم لطیف و نرمی دخترونس تا پسرونه

ماهور اسم پسره من این اسمو بیشتر بین کردهای ترکیه یا کردهای شکاک ترکیه شنیدم چون زیاد باهاشون در ارتباطم

ماهور اسم پسرانه هست و برازنده پسرها هم هست.

ماهور اسمی کاملا دخترانه است. . . چون کلمه ماه در اون قرار داره . . . مثل فریماه . . . و حتی اگه معنی هم کنی بیشتر به اسم دختر نزدیکه . . . . منم همکارم خانومه اسمشم ماهور هست . . .

به نظر من اسم دخترانه است و فقط پسر های ترکی همچین نامی و دارند


اسم دخترم ماهور. به نظرم کاملادخترانس اصلا به پسرنمیخوره ماهوراسم یه گل. ازاسمای اصیل ایرانی ودخترانه.


کلمات دیگر: