کلمه جو
صفحه اصلی

محمدعلی حیدری

دانشنامه عمومی

محمدعلی حیدری (۱۳۱۵ قم-۱۳۶۰ تهران) نماینده مردم نهاوند در اولین دوره مجلس شورای اسلامی بود؛ و در اثر انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی در ۷ تیرماه ۱۳۶۰ کشته شد.او با کسب ۲۵۰۵۲ رای از ۳۴٬۸۴۳ رای ماخوذه برابر با ۷۱٫۹ درصد آراء بهاولین دوره مجلس شورای اسلامی راه یافت.
امام جمعه نهاوند
سرپرستی کمیته انقلاب اسلامی
عضویت در شورای سرپرستی جهاد سازندگی نهاوند.
سرپرستی کمیته امداد امام خمینی نهاوند.
قاضی شرع دادگاه های استان همدان.
محمدعلی حیدری در سال ۱۳۱۵ش. در قم دیده به دنیا آمد پدر او محمد ولی حیدری، معمم بود.
حیدری تحصیلات مقدماتی را در کرمانشاه گذارنده و بعد برای تکمیل دروس حوزی ابتدا به حوزه علمیه نجف سپس به حوزه علمیه قم رفت. او از جمله شاگردان سید محمدتقی خوانساری، سید حسین بروجردی، سید محمدحسین طباطبایی، سید محمدباقر سلطانی، روح الله خمینی بود.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] نهاوند، شهرستان تاریخی در استان همدان است که از قدمتی چندین هزار ساله برخوردار است. نبرد معروف نهاوند، در این منطقه واقع شد. در این شهر، عالمان زیادی پا به عرصه وجود نهاده اند که خدمات بسیار زیادی به دین و جامعه اسلامی عرضه کرده اند. عده ای از آنها عبارتند از: آیات عظام فرید نهاوندی، محمد نهاوندی، عبدالرحیم نهاوندی، ابوالعباس نهاوندی، شیخ علی اکبر نهاوندی ، شهید علی قدوسی و شهید محمدعلی حیدری نهاوندی که در این نوشتار به شرح زندگی وی می پردازیم.
شهید آیة الله محمدعلی حیدری در سال ۱۳۱۵ش. در یک خانواده روحانی در شهر خون و قیام قم دیده به جهان گشود. پدرش آیة الله شیخ محمد ولی حیدری، از عالمان برجسته و پر نفوذ منطقه غرب لرستان و مادر گرامی اش بانو خدیجه بیگم از سادات شریف بود.
خاندان
پدر شهید حیدری از عالمان بزرگ و معاصر شهر نهاوند است. محمدولی حیدری پس از تحصیلات مقدماتی در شهرستان کرمانشاه، در سال ۱۳۴۰ق. به نجف اشرف عزیمت کرد و در جوار مرقد شریف امام علی علیه السّلام به تحصیل پرداخت. وی بعد از تحصیل در نجف اشرف، به قم عزیمت کرد و به تدریس مشغول شد و از درس آیة الله شیخ عبدالکریم حائری، نیز استفاده کرد و پس از وفات حائری یزدی از درس آیة الله سید محمدتقی خوانساری بهره مند شد و در خلال توقف در قم، مدت دو سال از طرف آیة الله حائری برای اداره امور مذهبی و تبلیغ به هرسین، واقع در استان کرمانشاه عزیمت کرد. شیخ محمدولی، بعد از تکمیل تحصیلات عالی و نیل به مقام اجتهاد ، در سال ۱۳۶۸ق. به درخواست مردم نهاوند، به این شهر مهاجرت کرد و ادامه زندگی خود را در آن جا سپری کرد و به انجام وظایف دینی و مذهبی پرداخت. خدمات برجسته مذهبی و اجتماعی شیخ محمدولی حیدری در شهرستان نهاوند و روستاهای اطراف آن، در طی ۲۵ سال حضور وی در آن شهر، بر کسی از اهالی آن منطقه پوشیده نیست. وی در دوران حضورش در نهاوند، مساجد بزرگی را احیا کرد و خدمات زیادی ارائه کرد که نمونه هایی از آنها عبارتند از: ۱. در سال ۱۳۳۵ش. اقدام به ساخت و تاسیس مدرسه علمیه ای برای سکونت و تحصیل طلاب و مبلغین اعزامی به نهاوند کرد. ۲. در شهر نهاوند، با همکاری مردم حسینیه ای ساخت که در آن زمان، در منطقه غرب کم نظیر بود. ۳. تبلیغات مؤثر و مفید وی در این شهر موجب شد که مفاسد اخلاقی در این شهر به حداقل کاهش یابد. ۴. مبارزه با فرقه ها و مکاتب منحرف به ویژه بهاییت که بر اثر آن، اکنون بهاییت به کلی ریشه کن شده است و اثری از آن عقاید وجود ندارد. ۵. رسیدگی به وضع مبلغینی که برای تبلیغ به نهاوند می آمدنداز جهت رفاه و آسایش آنها.
آثار علمی
۱. تنبیهه الغافلین و ارشاد الجاهلین. ۲. خلاصة البیان فی احکام النسوان. ۳. دیوان شعر (خطی). شیخ محمدولی حیدری در سال ۱۳۹۴ق. در شهرستان نهاوند به دیار حق شتافت و در حسینیه ای به نام جوانان ـ که خود آن را ساخته بود ـ دفن شد.
شهادت برادر
...


کلمات دیگر: