کلمه جو
صفحه اصلی

گود گز

لغت نامه دهخدا

گودگز. [ گُو گ ِ] ( اِخ ) دهی است از دهستان گوده از بخش بستک شهرستان لار که در 20000 گزی شمال خاوری بستک در دامنه جنوبی کوه بناب واقع شده. گرمسیر مالاریایی است و سکنه آن 268 تن است. آب آن از قنات و باران تأمین میشود.محصول آن غلات و خرما و صیفی جات و شغل اهالی زراعت وراه آن فرعی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

گودگز.[ گُو گ َ ] ( اِخ ) ده کوچکی است از دهستان دشت خاک بخش زرند شهرستان کرمان واقع در 37 هزارگزی شمال خاوری زرند و 13 هزارگزی خاور فرعی زرند به راور. سکنه آن یک خانوار است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

گودگز. [ گُو گ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه بخش شهربابک شهرستان یزد که در 2 هزارگزی خاور شهربابک ، کنار راه شهربابک به یزد واقع شده است. جلگه و معتدل مالاریایی است و 171 تن سکنه دارد. آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات وشغل اهالی زراعت و صنایع دستی زنان کرباس بافی و راه آن ماشین رو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).

دانشنامه عمومی

مختصات: ۲۷°۱۸′۱۲″ شمالی ۵۴°۳۰′۳۳″ شرقی / ۲۷٫۳۰۳۳۳°شمالی ۵۴٫۵۰۹۱۷°شرقی / 27.30333; 54.50917
در حال حاضر یک سد بزرگ خاکی در شمال روستا توسط سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان احداث گردیده است.
گودگز روستایی دیگر از روستاهای منطقه گوده و از توابع بخش مرکزی شهرستان بستک در غرب استان هرمزگان در جنوب ایران واقع شده است.و در فاصله ۲۴ کیلومتری شمال شهر بستک و در پشت رودخانه شور گوده قرار دارد.
از شمال گلویه، از جنوب مورد، از مغرب مردنو، و از سمت مشرق به مروا محدود می گردد.
جمعیت این روستا بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ جمعیت آن ۶۱۴ نفر (۱۸۵ خانوار)بوده است. که از اهل سنت و از شاخه شافعی هستند یعنی از پیروان امام محمد ادریس شافعی می باشند و به زبان فارسی و به گویش محلی تکلم می کنند.دارای ۳باب مسجد، دبستان، ۱۸ باب آب انبار برکه است.این روستا دارای ارتباط بین المللی تلفن خانگی و همچنین دسترسی به اینترنترا دارا است روستا از جنوب کوه بر واقع است.دارای دورشته قنات است که هر یک حدود ۴۰۰ من (۱۶۰۰ کیلو گرام) زمین زراعت می شده و ۱۰۰۰۰ اصله نخل آبی و ۵۰۰۰ اصله نخل دیم داشته وحدود ۳۰۰۰ من (۱۲۰۰۰ کیلو گرم) زمین زراعت دیم دارد.درحال حاضر بیشتر کاشت نخل با حفر چاه و موتور پمپ و به صورت باغی انجام می پذیرد.درختان کهنسال نخل که تعداد آن در نخلستان فراوان است حاکی از اشتیاق اهالی در گذشته های دور تا به حال در امر زراعت و نخییلات بوده است.


کلمات دیگر: