کلمه جو
صفحه اصلی

صحاح سته

لغت نامه دهخدا

( صحاح ستة ) صحاح ستة. [ ص ِ ح ِ س ِت ْ ت َ ] ( اِخ ) رجوع به صحاح شود.

صحاح ستة. [ ص ِ ح ِ س ِت ْ ت َ ] (اِخ ) رجوع به صحاح شود.


دانشنامه عمومی

صحاح ستّه یا کتاب های صحیح شش گانه، معتبرترین کتب حدیث نزد اهل سنت است. این کتاب ها پس از قرآن کریم مهم ترین منابع دینی است که در دسترس اهل سنت است و توسط علمای اهل سنت مطالعه و استفاده می شود.این کتب عبارت اند از:
صحیح بخاری
صحیح مسلم
سنن ابوداود
سنن ترمذی
سنن نسائی
سنن ابن ماجه
در بین این کتابهای حدیث، لفظ صحیح تنها به دو کتاب صحیح بخاری و صحیح مسلم اختصاص داده می شود در حالی که چهار کتاب حدیث دیگر، هم شامل احادیث صحیح و هم غیر صحیح هستند؛ بنابراین لفظ صحاح سته (یعنی کتابهای صحیح شش گانه) به اشتباه در بین عموم رایج شده است.
دو کتاب دیگری که به عنوان منابع اولیه به صحاح سته اضافه می شوند عبارتند از موطأ مالک ومسند احمد بن حنبل که به این ترتیب مجموع این کتابهای هشت گانه، مورد رجوع علمای اهل سنت می باشد.

دانشنامه آزاد فارسی

صِحاح سِتّه
شش کتاب از جوامع حدیث اهل سنّت. به ترتیب زمان تألیف عبارت اند از ۱. الجامع الصحیح، مشهور به صحیح بخاری تألیف محمد بن اسماعیل بخاری؛ ۲. صحیح مسلم، تألیف مسلم بن حجاج قشیری نیشابوری؛ ۳. سنن ابن ماجه؛ ۴. سنن ابی داود تألیف ابوداود سلیمان بن اشعث سجستانی؛ ۵. جامع (سنن) ترمذی تألیف ابوعیسی ترمذی؛ ۶. سنن نسائی، تألیف ابوعبدالرحمان احمد بن شعیب نسائی. برخی هم به جای سنن ابن ماجه، مُوَطّأ مالک و بعضی دیگر به جای آن سنن دارمی را نام برده اند. از دو کتاب نخستین به صحیحین تعبیر می کنند. بر هریک از این کتب شروح و تعلیقه های گوناگون نوشته شده و هریک بارها چاپ شده است.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] صحاح به ترتیب زمان از این قرار است:۱ـ صحیح بخاری یا (الجامع الصحیح) از ابو عبدالله محمد بن اسماعیل بخاری متوفی ۲۵۶ ه.۲ـ صحیح مسلم از ابو الحسین مسلم بن حجاج قشیری نیشابوری متوفی ۲۶۱ ه.۳ـ سنن ابن ماجه از محمد بن یزید بن ماجه قزوینی متوفی ۲۷۳ ه.۴ـ سنن ابی داود از سلیمان بن اشعث بن اسحق سجستانی متوفی ۲۷۵ ه.۵ـ جامع ترمذی یا (سنن ترمذی) از ابو عیسی محمد بن عیسی بن سوره متوفی ۲۷۹ ه.۶ـ سنن نسائی (مسمی به مجتبی) از ابو عبد الرحمن احمد بن شعیب متوفی ۳۰۳ ه.
...

پیشنهاد کاربران



کلمات دیگر: