کلمه جو
صفحه اصلی

سید ابوالحسن اصفهانی

دانشنامه عمومی

سید ابوالحسن موسوی مدیسه ای اصفهانی (۱۲۸۴–۱۳۶۵ ق) از مراجع تقلید بزرگ شیعه امامیه بود . وی بعد از درگذشت عبدالکریم حائری یزدی، مرجعیت عامه شیعه را بر عهده داشت و شاگردان زیادی پرورش داد.
وسیلة النجاة
انیس المقلدین
حاشیه بر تبصره علامه
حاشیه بر العروة الوثقی
حاشیه بر نجاة العباد
ذخیرة العباد
شرح کفایة الاصول
منتخب الرسائل
مناسک حج
وسیلة النجاة الصغری
ذخیرة الصالحین
اصفهانی کتابی در فقه به نام وسیله النجات دارد که از متون مهم فقهی است و سید روح الله خمینی هم آن را با نام تحریر الوسیله شرح نموده است.
ابوالحسن دروس ابتدایی را در زادگاهش مدیسه فراگرفت، سپس برای فراگیری علوم دینی به حوزه علمیه اصفهان مهاجرت کرد و از حلقه درس علامه محمد ابراهیم کلباسی، میرزا محمد هاشم و میرزا محمد باقر چهارسوقی خوانساری (از نوادگان سید ابوالقاسم خوانساری (میرکبیر)، درچه ای، جهانگیرخان قشقایی استفاده کرد.
در سال ۱۳۰۷ (قمری) به حوزه های علمیه نجف و سامرا رفت و از اساتیدی چون میرزا محمدحسن شیرازی، میرزا حبیب الله رشتی، فاضل شربیانی، محمدحسن مامقانی، سید محمد کاظم یزدی، آخوند خراسانی، میرزا محمدتقی شیرازی و شیخ الشریعه بهره برد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] سید ابوالحسن اصفهانی (۱۲۸۴- ۱۳۶۵ق)، فقیه، مرجع تقلید و نویسنده آثاری همچون وسیلة النجاة (به عربی) و ذخیرة الصالحین (به فارسی). او از شاگردان خاص آخوند خراسانی بود. پس از وفات نائینی و حائری یزدی در ۱۳۵۵ق و آقا ضیاء عراقی در ۱۳۶۱ق، مرجعیت تقلید شیعیان در بخش عمده جهان تشیع در شخص اصفهانی منحصر شد.
اصفهانی در امور سیاسی و به خصوص در حمایت از مشروطه موضع گیری می کرد. حضور وسیع مردم در مراسم سوگواری درگذشت وی، در آبان ۱۳۲۵ش (ذیحجه ۱۳۶۵ق) در شکست فرقه دمکرات در آذربایجان مؤثر بود.
سید ابوالحسن اصفهانی در روستای مَدیسه از توابع لنجان اصفهان زاده شد؛ اجداد او از سادات موسوی بهبهان بوده اند که نسب آن‎ها به موسی بن ابراهیم بن امام موسی کاظم (ع) می رسد.

پیشنهاد کاربران

حجت الاسلام و المسلمین مرعشی را جهت اداره حرم عسکریین علیهم السلام و حوزه علمیه سامرا به سامرا فرستادند


کلمات دیگر: