( اسم ) درهمهایی که ملک صلاح الدین ضرب کرده و نصف آنرا نقره خال و نصف رامس ( بتساوی ) داد و این درهمها در مصر و شام شایع شد .
دهیست از افریقیه از قرای سفاقس افریقاست .
ناصریه . [ ص ِ ری ی َ ] (اِخ ) دهی است ازدهستان حومه ٔ بخش خاش شهرستان زاهدان ، در 2هزارگزی جنوب خاش و بر کنار جاده ٔ شوسه ٔ خاش به سراوان ، در جلگه ٔ گرمسیری واقع است . یک صد تن سکنه دارد و فارسی را به لهجه ٔ بلوچی تکلم می کنند آبش از قنات و محصولش غلات و لبنیات و پنبه و شغل مردمش زراعت و گله داری است . راه شوسه دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8).
ناصریه . [ ص ِ ری ی َ ] (اِخ ) ده کوچکی است از دهستان حرجند بخش مرکزی شهرستان کرمان در 75هزارگزی شمال کرمان و 4هزارگزی شمال راه فرعی چترود به زرند واقع است و 7 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیای ایران ج 8).
ناصریه . [ ص ِ ری ی َ ] (اِخ ) ده کوچکی است از دهستان حومه ٔ خاوری شهرستان رفسنجان . در 14هزارگزی جنوب شرقی رفسنجان بر کنار جاده ٔ شوسه ٔ رفسنجان به کرمان واقع است و 30 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیای ایران ج 8).
ناصریة. [ ص ِ ری ی َ ] (اِخ ) پیروان ناصرخسرو قبادیانی شاعر معروف و اسماعیلی مذهب بدین نام منسوبند. مؤلف بیان الادیان آرد: «الناصریة: اصحاب ناصرخسرو، و او ملعونی عظیم بوده است ، و بسیار کس از اهل طبرستان از راه برفته اند و آن مذهب بگرفته . (از بیان الادیان ص 39). و نیز رجوع به خاندان نوبختی ص 269 شود.
ناصریة. [ ص ِ ری ی َ ] (اِخ ) دهی است در افریقیه . (منتهی الارب ). از قرای سفاقس افریقاست . (معجم البلدان ). || اسم چند موضع است و مشهورترین آنها بلدی است در مصر بین قاهره و دمیاط. (از معجم متن اللغة).
ناصریة. [ ص ِ ری ی َ ] (اِخ ) شهری است در عراق در سفلای رود فرات . (از اعلام المنجد).
ناصریة.[ ص ِ ری ی َ ] (ص نسبی ، اِ) دراهمی است که ملک صلاح الدین به ضرب رسانید و نصف آن را نقره ٔ خالص و نصف را مس مساوی یکدیگر داد و این دراهم جدید ناصریه در مصرو شام شایع شد. (از رساله ٔ نقود و اوزان مقریزی ).
ناصریه . [ ص ِ ری ی َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان حومه ٔ بخش مرکزی شهرستان کرج .در 8هزارگزی جنوب شرقی کرج بر سر راه کرج به تهران در جلگه ٔ معتدل هوائی واقع است و 125 تن سکنه دارد. آبش از رودخانه ٔ کرج تأمین می شود، محصولش غلات و چغندرقند و بنشن و میوه های سردرختی و صیفی است . شغل مردمش زراعت است . (از فرهنگ جغرافیای ایران ج 1 ص 221).