کلمه جو
صفحه اصلی

کامل الزیارات

دانشنامه عمومی

کامل الزیارات یا کامل الزیارات و الذریعه مجموعه بزرگی از احادیث و روایات از اهل بیت دربارهٔ شیوه زیارت پیامبر اسلام و امامان به تألیف ابن قولویه است. این کتاب شامل ۸۴۳ حدیث در ۱۰۸ باب می باشد. یکی نکات مثبت این کتاب این است که تمامی راویان حدیث توسط ابن قولویه بررسی شده اند و دانشمندان شیعه به راحتی می توانند به روایات این کتاب اعتماد کنند.
آشنائی با منابع دست اول شیعه (کامل الزیارات)، سایت حوزه
عباسعلى مردى. «آثار ماندگار، کامل الزیارات». افق حوزه، نشریه حوزه علیمه قم. دریافت شده در ۴ ژانویه ۲۰۱۱.
خرافات وفور در زیارات قبور
متن کامل کتاب کامل الزیارات (عربی)

دانشنامه آزاد فارسی

کامِلُ الزیارات
(یا: کامل الزیارة) کتابی به عربی، در ثواب و آداب زیارات، تألیف شیخ ابوالقاسم جعفر بن قولَوَیْه قمی. این کتاب از معتبرترین آثار شیعی و متضمن احادیثی مهم در شناساندن اهل بیت (ع) و زیارت نامه هایی با سندهای صحیح و متن های قوی است. بارها در عراق و ایران و لبنان چاپ شده است.

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] ابن قولویه در آغاز کتاب، تمام راویان آن را توثیق کرده است. این نکته به دانشمندان شیعه کمک می کند تا به آن دسته از راویانی که در کتاب های رجالی، نامی ندارند و فقط در اسناد کامل الزیارات قرار گرفته اند راحتتر اعتماد کنند.
کتاب کامل الزیارات شامل 843 حدیث می باشد که در 108 باب تنظیم شده است. این کتاب یکی از ارزشمندترین مجموعه های حدیثی در زمینه زیارت و از منابع غنی عاشورا پژوهی می باشد که مهمترین روایات این بخش را در خود جای داده است.
مؤلف این کتاب، انگیزه نگارش آن را این گونه بیان می فرماید: «انگیزه من در نگارش این کتاب، تقرب به درگاه الهی و پیامبر اسلام و امام علی و حضرت فاطمه و ائمه اطهار صلوت الله علیهم اجمعین بوده و تلاش کرده ام با نشر معارف اهل بیت علیهم السلام و نقل ثواب زیارت آن بزرگواران، به جمیع اهل ایمان هدیه ای تقدیم کرده باشم».
این یادگار ماندگار شیعه بیش از هزار سال است که مورد توجه محدثین و فقهای عظیم الشأن عالم اسلام بوده و امروزه همچنان در صدر کتاب های درجه یک شیعه قرار دارد. بحارالانوار، مفاتیح الجنان و اکثر کتاب های زیارت و دعا و منابع عاشورایی از جمله آثاری هستند که از این کتاب بهره برده اند.
جعفر بن قولویه قمی نویسنده کامل الزیارات، از برجسته ترین چهره های راویان شیعه و فقیهان امامیه، در قرن چهارم هجری است که در شهر مقدس قم به دنیا آمد و از اساتید بزرگی همچون احمد بن ادریس اشعری قمی، پدرش محمد بن قولویه، محمد بن یعقوب کلینی، محمد بن حسن صفار و علی بن بابویه (پدر شیخ صدوق) بهره برده است.
شیخ مفید از ممتازترین شاگردان ابن قولویه است که از او ستایش فراوان کرده است. یکی از عبارات شیخ مفید این گونه است: «خداوند شیخ مورد اعتماد ما، ابوالقاسم جعفر بن محمد بن قولویه را تأیید فرماید».
او در سفر به کشور مصر، از محضر درس علمای آنجا مانند: ابوالفضل محمد بن احمد بن ابراهیم جعفی صابونی مصری نیز بهره برد.

پیشنهاد کاربران

هو
اثر ابن قولویه.


کلمات دیگر: