کلمه جو
صفحه اصلی

محسن حرم پناهی

دانشنامه عمومی

محسن حرم پناهی در سال ۱۳۰۸ خورشیدی برابر با ۱۳۴۷ (قمری) در قم متولد شد.
سید محمدحسین طباطبایی
سید حسین بروجردی
سید محمدتقی خوانساری
سید محمد حجت کوه کمری
سید محمدرضا گلپایگانی
محمدعلی اراکی
سید روح الله موسوی خمینی
محمد صادق روحانی
از چهار سالگی به آموختن قرآن و تا دوازده سالگی در کنار قرآن، فارسی و ریاضی را فرا گرفت و از سیزده سالگی به آموختن علوم دینی پرداخت.در فراگیری فلسفه از محضر اساتیدی متبحر بهره برد و نیز در علم رجال و درایه تبحر ویژه ای پیدا کرد.وی در جوانی به درجه اجتهاد رسیده است.
حرم پناهی در شانزدهم ماه رجب ۱۴۲۳ (قمری) برابر با دوم مهرماه ۱۳۸۱ به علت عارضه قلبی درگذشت و در حرم فاطمه معصومه دفن شد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شیخ محسن حرم پناهی در سال ۱۳۴۷ ه.ق در شهر قم و در بیت علم و فقاهت، فتوا و قضاوت چشم به جهان گشود. والد ماجد ایشان مرحوم مهدی حرم پناهی عالمی زاهد و تارک هوی از احفاد مرحوم ملا آقا حسین مجتهد قمی (ره) و مورد توجه خواص و بزرگان علما بوده است و مادر ارجمندشان صبیه مرحوم سید صادق روحانی قمی (ره) و بانویی پارسا و عفیفه بود که در عصر خود الگویی مناسب از زن مسلمان برای سایر بانوان به شمار میرفت.
نظر به این که والد ایشان هر گونه مراجعه به رژیم طاغوت را عموماً و رفتن به مدارس دولتی را خصوصاً حرام می دانستند، لذا معظم له تحصیلات ابتدایی را نزد برخی از علما و فضلای متدین سپری کردند.
حدوداً در سال ۱۳۶۰ ه.ق شروع به تحصیلات حوزوی و علومی از قبیل صرف، نحو، معانی ، بیان ، منطق ، هیأت ، کلام نمودند.
در فراگیری فلسفه از محضر اساتیدی متبحر بهره ها برده و نیز در علم رجال و درایه تبحر ویژه ای پیدا کردند.
در زمینه فقه و اصول از سفره پر فیض فقهاء و اساطین عصر خود بهره های وافر بردند، بطوری که در همان عنفوان جوانی حائز مرتبه اجتهاد گردیده و مورد توجه و عنایت خاص استاد خود مرحوم سید حسین بروجردی (ره) قرار گرفت و از ایشان برای تألیف دوره جامع احادیث الشیعه دعوت به عمل آمد.

اساتید
ایشان از محضر اساتید بزرگواری همچون:
۱ - علامه طباطبایی.
۲ - سید حسین بروجردی.
۳ - سید محمد تقی خوانساری.
۴ - سید محمد حجت کوه کمره ای.
۵ - سید محمد رضا گلپایگانی.
۶ - شیخ محمد علی اراکی.
۷ - سید روح الله موسوی خمینی.
کسب علم نموده و به درجه اجتهاد نائل آمده است.

تدریس
نکته بسیار حائز اهمیت در مورد ایشان این است که در طول سال های مبارزات و بعد از آن هیچ گاه وظیفه اصلی خود را که تحقیق و تدریس، تصنیف و تربیت طلاب میدانستند، فراموش نکردند، بطوری که حتی در آخرین روز عمر پر برکت خود نیز در مدرسه فیضیه به تدریس پرداختند و در روزهای تعطیل طلاب را از علومی همچون تفسیر، اخلاق و اعتقادات بهره مند مینمودند و در همین راستا شاگردانی را جهت مناظره با سایر ملل و مذاهب اسلامی تربیت کردند.

تألیفات
...


کلمات دیگر: