کلمه جو
صفحه اصلی

خاندان حکیم

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خاندان حکیم، از خاندان های علمی و سیاسی شیعی معروف در عراق معاصر است و نسب خاندان حکیم به حسن مثنی، پسر امام حسن (علیه السلام)، می رسد.
در قرن یازدهم هجری، جد بزرگ این خاندان به نام سیدعلی حکیم، پسر سید مراد بن سیدشاه اسداللّه، طبیب ویژه شاه عباس اول صفوی (متوفی ۱۰۳۸) بود.سیدعلی به سبب دانش و فضیلتش مورد احترام همگان بود.کتاب المجرّبات الطبیة اثر اوست. در ۱۰۳۳، سیدعلی به همراه شاه عباس صفوی برای زیارت مرقد امیرمؤمنان(علیه السلام) به نجف رفت و با اصرار مردم آن جا برای طبابت در نجف سکونت گزید.از این زمان به سیدعلی حکیم شهرت یافت و فرزندانش نیز به همین نام مشهور شدند.
سیدمهدی حکیم
بنابر منابع شرح حال در پنجمین نسل از خاندان سیدعلی حکیم، عالم بزرگی به نام سیدمهدی حکیم ظهور کرد که از عالمان بزرگ نجف بود.سیدمهدی حکیم تحصیلات حوزوی را در محضر استادانی مانند ملاعلی خویی، محمدکاظم خراسانی، شیخ محمدحسین کاظمی، میرزا حسن شیرازی، ملاحسینقلی همدانی و شیخ محمدطه نجف به اتمام رساند و به درجه اجتهاد رسید .
← مرجعیت
فرزند بزرگ سیدمهدی به نام سیدمحمود در ۱۲۹۸ در نجف به دنیا آمد.وی تحصیلات حوزوی خود را در این شهر زیرنظر علمایی مانند شیخ محمد طه نجف، حاج میرزا حسین خلیلی تهرانی، آخوند خراسانی، محمدسعید حبوبی، شیخ عبدالهادی شلیله، سیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی و شیخ احمد آل کاشف الغطاء به پایان رساند و از استادان معروف فقه و اصول در حوزه نجف اشرف شد.
← آثار
...


کلمات دیگر: