کلمه جو
صفحه اصلی

عبدالله بن جعفر حمیری

دانشنامه عمومی

عبداللّه بن جعفر حِمیَری؛ عالم و محدّث شیعی در قرن سوم و قرن چهارم می باشد.
ایوب بن نوح نخعی
هارون بن مسلم
احمد بن محمد بن خالد برقی
محمد بن حسین بن ابی الخطاب
محمد بن خالد طیالسی
از تاریخ دقیق ولادت و وفات عبدالله بن جعفر اطلاعی دردست نیست، اما بدون شک در دوران امامت امام هادی (ع) و امام حسن عسکری (ع) و در دوره غیبت صغرا می زیسته است. (رجوع کنید به ادامه مقاله) حمیری، از مشایخ و بزرگان قم بود، در سالهای پایانی قرن سوم به کوفه سفر کرد و محدّثان آن شهر از وی احادیث بسیاری شنیدند.
شیخ طوسی در رجال خود در میان اصحاب امام رضا (ع) از فردی به نام ابوالعباس حمیری یاد کرده که خویی ـ با ارائه دلایلی، از جمله تاریخ سفر حمیری به کوفه، که نجاشی آن را گزارش کرده ـ وی را غیر از عبداللّه بن جعفر حمیری دانسته است.
از جمله کسانی که حمیری از آنها روایت کرده عبارت اند از:

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حِمیَری، عبداللّه بن جعفر، عالم و محدّث امامی قرن سوم و چهارم است.
کنیه وی ابوالعباس بود. از تاریخ دقیق ولادت و وفات او اطلاعی نیست، اما بدون شک در دوران امامت امام هادی و امام حسن عسکری علیهماالسلام و در دوره غیبت صغرا می زیسته است.
شخصیت
عبد الله بن جعفر از مقام و منزلت والایی در میان علما و فقهای بزرگ شیعه برخوردار است و شخصیت هایی همچون شیخ صدوق در مشیخۀ «الفقیه» و نجاشی در«رجال» و مجلسی دوم در«روضة المتقین» و مامقانی در«تنقیح المقال» و علیاری در«بهجة الآمال» فقاهت و وثاقت و وجاهت او را در میان مشایخ روایی شهر قم مطرح نموده اند. وی از مشایخ بزرگ محمد بن یعقوب کلینی به شمار می آید و کلینی در کتاب«کافی» بسیار بر او استناد نموده و از او روایت نقل کرده است.
ارتباط با ائمه
حمیری با امام هادی و امام حسن عسکری علیهما السلام مکاتباتی داشت و علی رغم فشار شدید حکومت عباسی در قطع ارتباط میان شیعیان و آن دو امام بزرگوار، ارتباط خود را با امامان خود حفظ کرده و از آن دو امام همام پیوسته رهنمود می گرفت.
ارتباط با امام زمان
...


کلمات دیگر: