کلمه جو
صفحه اصلی

فوتوریسم

فارسی به انگلیسی

futurism

فرهنگ معین

(فُ تُ ) [ فر . ] (اِ. ) نام مکتبی در هنر، موسیقی و ادبیات در ایتالیا که از ۱۹٠۹ تا ۱۹۱۵ رواج داشته است ، بنیانگذار این مکتب ف . ت . مارتینی شاعر ایتالیایی بوده است . ویژگی این مکتب رها کردن سنت ها و رسوم معمول ، طرد تغزل از شعر، ایجاد سبکی نثر مانند، و ب

(فُ تُ) [ فر . ] (اِ.) نام مکتبی در هنر، موسیقی و ادبیات در ایتالیا که از 1909 تا 1915 رواج داشته است ، بنیانگذار این مکتب ف . ت . مارتینی شاعر ایتالیایی بوده است . ویژگی این مکتب رها کردن سنت ها و رسوم معمول ، طرد تغزل از شعر، ایجاد سبکی نثر مانند، و بیان تلاش ها و سر و صداهای صنعتی زندگی نو می باشد.


دانشنامه عمومی

آینده گری یا فوتوریسم (به ایتالیایی: Futurismo) (به فرانسوی: Futurisme) یکی از جنبش های هنری اوایل قرن بیستم بود. مرکز این جنبش در ایتالیا بود و در کشورهای دیگر از جمله روسیه نیز فعالیت داشتند. فوتوریست ها در بسیاری از زمینه ها مانند ادبیات، نقاشی، عکاسی، مجسمه سازی، سفالگری، تئاتر، موسیقی، معماری و حتی آشپزی فعالیت داشته اند.
سبک های نگارگری
جنبش های هنری
هنر
فیلیپو تومازو مارینتی با انتشار بیانیهٔ فوتوریسم در سال ۱۹۰۹ در روزنامه فیگارو فعالیت جنبش را رسماً آغاز کرد. در آن بیانیه، مارینتی نوشته بود که فوتوریست ها از هنر گذشته بیزارند و دغدغه های اصلی این جنبش، پویایی، سرعت و تکنولوژی است. برای فوتوریست ها ماشین، هواپیما و شهرهای صنعتی نشانه های بسیار مهمی بودند چراکه آن ها پیروزی انسان بر طبیعت را نشان می دادند.
حجم گری بر اکسپرسیونیسم آلمان فقط از طریق واپسین نقاشی های مارک، ماکه، لیونل فاینینگر تأثیر گذاشت؛ در مقابل، از نخستین لحظه های پیدایش آینده گری، حجم گری عملاً در بطن نقاشی و پیکر تراشی آن تأثیر داشت.آینده گری نخست جنبشی ادبی برخاسته از ذهن فیلیپو تومازو مارینتی شاعر ایتالیایی (۱۹۰۸) بود که بعدها در نقاشی تأثیر گذاشت. آینده گری در اصل جنبشی برخاسته از شهر میلان بود و به صورت طغیان روشن فکران جوان بر ضد رخوت کالبد فرهنگی و تاریخی ایتالیا در سده ۱۹ پدیدار شد. بخشی از جنبش آینده گری برخاسته از شخصیت پرشور مارینتی بود. آینده گری مارینتی و پیروانش در فلسفه های هانری برگسون و فردریش نیچه ریشه داشت که به نوعی طغیان گری و آنارشیسم در رفتار آن ها تبدیل شد.از هنرمندان به نام این مکتب می توان به مارینتی، اومبرتو بوتچونی، کارلو کارا و لوئیجی روسولو، جینو سورینی در اوایل ۱۹۰۹ در میلان اشاره کرد و بعدها یکی از تأثیرگذارترین افراد این مکتب یعنی جاکومو بالا، که استاد مارینتی هم بود، به آن پیوست.
در روسیه جنبش حجم گری بر جنبش آینده گری اثر گذاشت و در سال ۱۹۱۳ یکی از جنبش های هنری به نام آینده گری حجمی به دنیا آمد. آینده گران حجمی فرم های کوبیسم را استفاده می کنند.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] فوتوریسم اعتقاد به دوران آخر الزمان و ظهور منجی موعود است.
«فوتوریسم،(msirutuf) یعنی اعتقاد به دورۀ آخر الزمان و انتظار ظهور منجی غیبی و مصلح جهانی و بزرگ، از جمله مسائلی است که در اصول عقاید ما، جای مهمی را اشغال کرده است.
فوتوریسم در کیش های آسمانی
فوتوریسم عقیده ای است که در کیش های آسمانی: زوراستریانیسم ( مذهب زردشت ) و جودائیسم (مذهب یهود ) و سه مذهب عمده مسیحیت : کاتولیک ، پروتستان، ارتودکس و به طور کلی در میان مدعیان نبوت ، به مثابه یک اصل مسلم قبول شده و همگی به اتفاق بشارت ظهور همچو مصلحی را داده اند....» «فتوریسم یکی از مسائلی است که در بحث های تئولوژیک تمام مذاهب آسمانی (رشتۀ تئولوژی بیبلیکال) در بارۀ آن بحث و گفت وگو شده است. دارمستتر در طی کنفرانس هایی که به مناسبت ظهور «مهدی متمهدی» در سودان در فوریه سال ۱۸۸۵ میلادی در حضور عدۀ فراوانی برگزار گردید و سپس گفتارهای وی به شکل کتابی مستقل چاپ شد، می گوید: می دانید که محمد (صلی الله علیه و اله و سلم) چگونه شریعت خود را بنیان نهاد؟ وقتی که او ظهور کرد، در عربستان افزون بر شرک ملی باستانی! سه دیانت بیگانه موجود بود: آیین یهود، دیانت عیسوی، کیش زردشت... نکتۀ مشترکی که در این سه دیانت یافت می شد عبارت از اعتقاد به یک وجود فوق الطبیعه بود که بایستی در آخر الزمان ظهور کند و نظم و عدالت رفته را به جهان بازآرد و مقدمۀ جاودانگی و سعادت دائم انسان را فراهم سازد. شما همگی در کتاب یسوع بحثی را که مربوط به این موضوع است خوانده اید: مطابق آموزه های این سه دیانت پیش از ظهور منجی باید نیروی بد بر جهان حکم فرما شود.»
← فراگیری مهدویت
۱. ↑ خسروشاهی ،هادی ، مصلح جهانی و مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از دیدگاه اهل سنت، ص۵۵.۲. ↑ خسروشاهی ،هادی ، مصلح جهانی و مهدی موعود ، به نقل از: دار مستتر، مهدی در قرن۱۳، ترجمه محسن جهان سوز.
منبع
...


کلمات دیگر: