کلمه جو
صفحه اصلی

سوره زمر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سوره زمر، سی و نهمین سوره قرآن کریم می باشد.
«زمر» به معنای گروه ها و دسته ها است. انسان ها در روز قیامت به دو دسته «بهشتیان» و «دوزخیان» تقسیم می شوند و احوال آنان به صورت زیبا و هنرمندانه در این سوره ترسیم شده است؛ لذا «سوره زمر» نام گرفته است. این سوره به «سوره غرف» نیز شناخته می شود.
مفاد سوره
از آیات این سوره برمی آید که مشرکان زمان رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلّم از آن جناب درخواست کرده اند که از دعوتش به سوی توحید و از تعرض به خدایان ایشان صرف نظر کند، و گر نه نفرین خدایان گریبانش را خواهد گرفت. در پاسخ آنان این سوره که به وجهی قرین سوره ص است، نازل شده و به آن جناب تاکید کرده که دین خود را برای خدای سبحان خالص کند، و اعتنایی به خدایان مشرکان نکند، و به مشرکان اعلام نماید که مامور به توحید و اخلاص دین است، توحید و اخلاصی که آیات و ادله وحی و عقل بر آن دلالت دارند. خدای سبحان در خلال سوره چند نوبت کلام را متوجه این مساله می سازد.
← مثال
۱. دارای ۷۵ آیه به عدد کوفی، ۷۲ آیه به عدد حجازی و بصری، ۷۳ آیه به عدد شامی، ۱۱۹۲ یا ۱۱۸۰ کلمه و ۴۷۰۸ یا ۴۸۷۱ حرف است.۲. در ترتیب نزول، پنجاه و نهمین، و در قرآن کریم سی و نهمین سوره است.۳. گفته شده: پس از سوره سبا و پیش از سوره مؤمن در مکه نازل شد؛ جز آیات ۵۲ تا ۵۴ که مدنی است.۴. از سور مثانی و حدود نیم جزء قرآن کریم است.۵. گفته اند پنج یا هفت آیه منسوخ دارد.
مطالب مهم سوره
...


کلمات دیگر: