کلمه جو
صفحه اصلی

فروع دین

دانشنامه عمومی

در اصطلاح دین اسلام فروع دین را بر مسائلی اطلاق می کنند که به عمل و عبادات مربوط است. به طور کلی احکام شرعی اسلام یا متعلق به عمل و طاعات است یا متعلق به معرفت و اعتقاد، قسمت اول را احکام فرعی یا عملی و قسمت دوم را احکام اصلی یا اعتقادی می گویند.
اصول شیعه
بدا
از نظر فقه شیعه فروع دین یا احکام سه بخش است که بشرح زیر می باشد
۱-احکام عبادی (عبادات)۲- معاملات (عقودوایقاعات)و۳-سیاساتو
عبادات:۱-نماز (صلوه)۲-روزه (صوم)۳-خمس۴-زکات۵-حج۶-جهاد۷-امر به معروف۸-نهی از منکر۹-تولی۱۰-تبری

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] احکام عملی شریعت را فروع دین می گویند.فروع دین اسلام بسیار است و تعدادی از فروع دین به شرح زیراست: نماز، روزه، خمس، زکات، حج، جهاد، امر به معروف، نهی از منکر، تولی،و تبری.احکام و دستورات دیگری مانند خرید و فروش، ازدواج، قصاص، دیات، قضاوت و... از فروع دین است.
تعالیم آیین اسلام، دارای دو بخش اعتقادی و عملی اند. بخش اعتقادی، از اصول دین و مذهب سخن می گوید و بخش عملی، از فروع دین. بخش دوم را از آن رو «فروع» خوانند که در برابر «اصول» جای دارد نه از آن رو که اهمّیّت ندارد. از این رو، پایبندی به فروع دین نیز- همچون اصول دین- واجب است.
فروع دین
فروع دین مجموعه ای از وظایف و تکالیف عملی است که پیامبر اسلام (صلی الله و علیه و آله) برای سعادت دنیوی و اخروی انسان ها از وحی برگرفته و ابلاغ کرده است.برخی از فروع دین، رابطه انسان با خدا را در قالب قوانین و احکام بیان می کنند و وظایفی را برای او پیش می کشند؛ وظایفی همچون نماز، روزه و حج. برخی دیگر به وظایفی که انسان ها در برابر یکدیگر دارند نظر دارند و روابط انسانی را تنظیم می کنند؛ مانند جهاد، خمس و بیع.
روش استنباط احکام فروع دین
دانش فقه و اصول، از دانش های اسلامی هستند که در قلمرو فروع دین، به پرسش های انسان پاسخ می دهند و وظایف او را مشخص می سازند. فقهای شیعه از رهگذر این دانش ها، فروع دین را از متون دینی استخراج و استنباط می کنند و احکام عملی شریعت را به دست می دهند.
منابع استنباط احکام
...


کلمات دیگر: