کلمه جو
صفحه اصلی

اخرالزمان


مترادف اخرالزمان : ( آخرالزمان ) آخرت، بعث، رستخیز، رستاخیز، قیامت، نشور

برابر پارسی : ( آخرالزمان ) پسین زمان | ( آخر الزمان ) پایان روزگار، سرانجام، پسین زمان

فارسی به انگلیسی

end of the world

فرهنگ فارسی

( آخرالزمان ) آخرین دوره جهان واپسین دوران جهان پایان روزگار : به رباط نو آمدگان آخر الزمان رخت منه تا از دار الملک دور نیفتی . یا پیغمبر آخر الزمان آخرین پیغمبر خدا محمد ص بن عبدالله ( چه پس از او پیغمبری نیاید ) .
آخرزمان: پایان روزگار، قسمت واپسین ازروزگارکه دنیابه آخربرسد

لغت نامه دهخدا

( آخرالزمان ) آخرالزمان. [ خ ِ رُزْزَ ] ( ع اِ مرکب ) رجوع به آخرزمان شود :
تو فتنه آخرالزمانی
من سعدی آخرالزمانم.
سعدی.

فرهنگ عمید

( آخرالزمان ) قسمت واپسین از روزگار که دنیا به آخر برسد و به قیامت بپیوندد، پایان روزگار: هرکس به زمان خویشتن بود / من سعدی آخرالزمانم (سعدی۲: ۵۱۲ ).

دانشنامه عمومی

آخرالزمان. آخرالزمان یا پایان جهان یا آرماگِدون عبارتی است عربی به معنای «پایان زمان». برخی «آخرالزمان» را با قیامت یکی دانسته اند.اعتقاد به منجی و آخرالزمان در فرهنگ بسیاری از ادیان بزرگ دنیا دیده می شود و دربارهٔ آن پیشگویی هایی نیز کرده اند.
در بازی رایانه ای سرزمین_مادری داستان با این جمله شروع می شود: this is the story of the end time. یعنی این داستان آخرالزمان است. در انتهای بازی آخرین جنگ خونین کهکشان تمام می شود و مجاری ارتباط پر سرعت به کل کهکشان کشف می شود.
معمولاً «آخرالزّمان» در اصطلاح یعنی سالیان پایانی یک دوره از حیات بشری و سپس ظهور یک منجی موعود که انتظار او کشیده می شود تا تحولی همه جانبه در زندگی یک قوم یا تمام بشریت ایجاد کند و بشریت را وارد دوره جدیدی کند.
در یهودیت تصور آخرالزمان به معنی پایان دوره جهان و پیوستن آن به قیامت کبری، از صده های دوم و سوم قبل از میلاد پیدا شده، پیش از این زمان بنی اسرائیل که خود را قوم برگزیده خداوند می دانستند، در انتظار روزی بودند که در آن وعده الهی تحقق یابد و خداوند قوم برگزیده خود را در سرزمین موعود مستقر، و دشمنان آن را نابود کند، و عدل و احسان خود را بر سراسر جهان بگستراند. در دوره های بعد از حکومت داوود و سلیمان که این قوم از لحاظ دینی و اخلاقی گرفتار فساد و انحطاط شده و گرایش به شرک و الحاد در میان آنان شدت گرفته بود، غایت این آرزو و انتظار بازگشت قدرت و وحدت و خلوص دوران گذشته بود و انتظار زمانی می رفت که خداوند بار دیگر پیشوائی بفرستد و قوم را از تیره بختی نجات دهد.
در مسیحیت نظریاتی که دربارهٔ آخرالزمان در چهار انجیل آمده است یکسان نیست. ولی به طور کلی وقوع آخرالزمان به صورت های زیر بیان شده است:
آخرالزمان (فیلم ۲۰۰۷). «آخرالزمان» (انگلیسی: The Apocalypse (2007 film)) فیلمی در ژانر علمی–تخیلی است که در سال ۲۰۰۷ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به لی اسکات اشاره کرد.
۲۲ مه ۲۰۰۷ (۲۰۰۷-05-۲۲)

آخرالزمان (مسیحیت). پایان جهان یا آخرالزمان (زبان یونانی باستان: ἀποκάλυψις apocálypsis, از ἀπό و καλύπτω بمعنی 'un-covering') یا آپوکالیپس (انگلیسی:apocalypse) ترجمه شده از یونانی و بمعنای افشای دانش است. این مفهوم تا قرن ۱۴ به انگلیسی وارد نشده بود. این واژه در متون دینی معمولاً بمعنای افشای چیزی است که پنهان است. در کتاب مکاشفه یوحنا (Greek Ἀποκάλυψις Ἰωάννου, Apocalypsis Ioannou)، آخرین کتاب عهد جدید، وحی یی که یوحنا دریافت می کند از پیروزی نهایی خیر بر شر و پایان عصر حاضر حکایت دارد.
پسارستاخیزی
انقراض نسل بشر
آخرالزمان
راگناروک
سرانجام کیهان
امروزه در مسیحیت به هر گونه وحی نبوی یا به پایان زمان (آخر الزمان) یا پایان جهان، آپوکالیپس گفته می شود.
در پروژه های خواهر می توانید در مورد آخرالزمان (مسیحیت) اطلاعات بیشتری بیابید.

دانشنامه آزاد فارسی

آخرالزمان. آخِرالزّمان
اصطلاحی در فرهنگ ادیان بزرگ جهان، به ویژه ادیان ابراهیمی، اطلاق شده به مجموعه عقایدِ مربوط به پایان این جهان و پیدایش جهان دیگر. در قرآن، نص صریحی دربارۀ این مفهوم وجود ندارد، امّا در کتب حدیث و تفسیر از این اصطلاح در دو معنی یاد شده است؛ نخست دوره ای زمانی که با نبوت پیامبر اسلام (ص) آغاز می شود و تا روز قیامت ادامه می یابد، و دوم دوره ای که مهدی موعود (عج) با بروز علائمی ظهور می کند، که در واقع دنبالۀ دورۀ نخست است و عامۀ مسلمانان، به ویژه شیعیان، بدان باور دارند. اگرچه همۀ فرقه های اسلامی کلیّت مفهوم آخرالزمان را پذیرفته اند، اما در این که آیا علائم آخرالزمان با ظهور امام زمان پدیدار می شود، و نیز این که او کیست، اختلاف دارند. باور به آخرالزمان در میان یهودیان از قرن های ۳ و ۲پ م پدید آمد. پیش از آن بنی اسرائیل که خود را قوم برگزیدۀ خداوند می دانستند، در انتظار زمانی بودند که در «ارض موعود» استقرار یابند. در دوره های بعد که این قوم دچار تفرقه و به لحاظ دینی و اخلاقی به انحطاط کشیده شد، انتظارِ زمانی می رفت که پیشوایانی چون موسی، داود و سلیمان ظهور کنند و آنان را از تیره بختی نجات دهند. این مسئله در کتاب های عهد عتیق رفته رفته بسط یافت و روز یهوه (روز انتقام خداوند از گناهکاران و پیمان شکنان و کافران) در دوره های پس از اسارت قوم یهود معنایی وسیع تر به خود گرفت و به مفهوم آخرالزمان تبدیل شد. مسیحیان نیز معتقد به رجعت عیسی مسیح هستند و او را همان موعود آخرالزمان می دانند. در بخش های مختلف عهد جدید، به ویژه در مکاشفات یوحنا، روایت های گوناگونی دربارۀ رجعت عیسی مسیح و وقوع آخرالزمان آمده، که ناهمسانی ها و بعضاً تناقض های مطرح شده سبب اختلاف نظر میان اصحاب کلیسا و ناهماهنگی در تفاسیر بوده است. در سرود های زردشت (گات ها) چندبار به واژۀ سوشیانت (سوشیانس) به معنای سودبخش، اشاره شده است که منجی نهایی زردشتیان به شمار می رود. واژۀ فرشوکرتی (در پهلوی فرشگرد)، به معنی کامل سازی جهان، از دیگر اصطلاحاتی است که در گات ها از آن سخن رفته و مربوط به موضوع آخر جهان، یعنی نابودی نهایی اهریمن و نیروهای اهریمنی و بازگشت جهان به کمال نخستین، است. در اوستای متأخر، که تلفیقی از عقاید زردشتی و باورهای پیش از زردشت و نیز تحولات دینی بعدی است، به پایان جهان و مسئلۀ آخرالزمان فراوان اشاره شده است. گفتنی است که برخی از ادیان و آیین های سراسر جهان کمابیش مسئلۀ رجعت و وقوع آخرالزمان را به شکل های مختلفی مطرح کرده اند. نیز ← هزاره باوری

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] آخرالزمان. آخر الزمان، اصطلاحی دینی به معنای دوره پایانی جهان که در همه ادیان الهی به آن اشاره شده است. در اسلام، هم درباره دوران مرتبط با بعثت پیامبر اسلام(ص) به کار برده می شود و هم دوران ظهور امام مهدی(عج).
در باورهای رایج، آخرالزمان با حوادث عجیب شناخته می شود. مهم ترین ویژگی این دوران افول دین داری مردم و پس از آن ظهور یک منجی است. تاریخ دقیق ظهور منجی آخرالزمان نامعلوم است و تنها می توان آن را به بخش واپسین روزگار که به قیامت متّصل می گردد تعریف نمود.
اصطلاح آخرالزمان در قرآن کریم نیامده است، ولی آیاتی وجود دارد که نظر به آینده جوامع انسانی دارد و بر حکومت توحید و عدل در آینده زندگی انسان و خلافت و وراثت صالحان بر زمین و پیروزی حق بر باطل دلالت می کند.

واژه نامه بختیاریکا

( آخر الزمان ) انگَل ونگَل

پیشنهاد کاربران

the world last period

روزی که دیگر هیچ موجودی روی زمین نباشد

سرانجام

Apocalypse

روز به پایتن رسیدن دنیا

Apocalypse، end times، latest times و end days


Armageddon

زمان اخر در زمان نزدیک به ظهور امام زمان زمانی که همه چیز عجیب و غریب است


کلمات دیگر: