کلمه جو
صفحه اصلی

قراقویونلوها

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] قراقویونلوها، طایفه ای چادرنشین، دارای مذهب تشیع، از حکمرانان ترکمن بودند که برای مدت نزدیک به یک سده بر مناطقی از غرب و شمال غربی ایران فرمانروایی کردند.
در هنگام لشگرکشی مغول به آسیای میانه در اوایل قرن هفتم عده ای از ترکمنان صحرا نورد آسیای میانه ساکن شرق دریای خزر به آسیای غربی کوچ کردند و در نواحی شمال بین النهرین حوالی دریاچه وان و حدود آناطولی شرقی به دامداری پرداختند.آنها در اواخر دوره سلطنت ایلخانان و با فترت قدرت ابوسعید بهادرخان از فرصت استفاده کرده و به سرزمین های اطراف یورش برده و به تصرف آن سرزمین ها پرداختند.
مشهورترین طوایف
مشهورترین این طوایف چادرنشین، دو طایفه "قراقویونلو" و "آق قویونلو" بودند که به معنی گوسفندان سیاه و گوسفندان سفید می باشند، در منشا این نامگذار ی ها چند نظر وجود دارد؛ بعضی محققان گفته اند شاید به نوعی "توتم" دلالت دارد و برخی هم گفته اند بدلیل تصویر پرچم های آنها که نقش گوسفند سیاه یا سفید داشت.
مذهب طوایف
قراقویونلوها تقریباً نیم قرن زودتر از آق قویونلوها روی کار آمدند و پیرو مذهب شیعه و آق قویونلوها سنی مذهب بودند. قراقویونلوها به یکی از بیست و چهار تیره از ترکان غز (اوغوز) منسوبند و یکی از مورخان عثمانی به نام مولانا شکرالله، آنها را اولاد شخصی به نام "دنیز خان" می داند، او اشاره می کند که این را از زبان "جهانشاه" یکی از مشهورترین پادشاهان قراقویونلوها شنیدم.
اولین فرد سیاسی
...


کلمات دیگر: