کلمه جو
صفحه اصلی

شیعه در اسلام

دانشنامه عمومی

شیعه در اسلام (کتاب). شیعه در اسلام (به انگلیسی: Shi'a Islam) از آثار مهم سید محمدحسین طباطبایی است.
نسخه آنلاین ۱
نسخه آنلاین ۲
نسخه آنلاین ۳
این کتاب که توسط سید حسین نصر به انگلیسی ترجمه شد، نخستین کتاب در سطح آکادمیک در مورد تشیع است که توسط یک نگارنده شیعه برای مخاطبین انگلیسی زبان نگاشته گردید. هدف حامیان این پروژه (دانشگاه کولگیت در نیویورک) ارائه دیدی آکادمیک از تشیع از دیدگاه خود تشیع بود.
نگاشتن این کتاب ۶ سال بدرازا انجامید، و سرانجام در سال ۱۹۷۹ توسط انتشارات دانشگاه ایالتی نیویورک منتشر گشت.
این کتاب از کتب درسی حوزه های علمیه کشور در پایه دوم است.

دانشنامه آزاد فارسی

از علامه سید محمدحسین طباطبایی، کتابی فارسی، در شیعه شناسی. این کتاب در یک مقدمه و سه بخش تنظیم و تألیف شده است. کیفیت پیدایش و نشو و نمای شیعه، تفکر مذهبی شیعه، اعتقادات اسلامی از نظر شیعه دوازده امامی موضوعات بخش های مختلف این کتاب است. این کتاب که عمدتاً برای معرفی شیعه به مغرب زمینیان تألیف شده با اسلوبی مُتقن و مطابق با نیازهای روز دنیا تدوین شده و به سئوالات و شبهات پیرامون مذهب تشیع پاسخ گفته است. با توجه به موقعیت علمی مؤلف کتاب، می توان آن را از بهترین آثار در نوع خود دانست. این کتاب به زبان های گوناگون ترجمه شده است.

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] شیعه در اسلام عنوان کتابی است از مرحوم علامه سید محمدحسین طباطبایی. این کتاب که پیشنهاد تالیف آن از سوی پورفسور مورگان و دکتر سید حسین نصر به علامه طباطبائی داده شد، با این انگیزه تالیف گردید که منبع مطمئنی برای آشنائی محافل دانشگاهی غرب با مذهب شیعه گردد چرا که پیش از آن مصادر تحقیقی آنان غالباً از منابع اهل سنت و یا از فرقه اسماعیلیه بود.
لذا این کتاب ابتداعا توسط دکتر سید حسین نصر از شاگردان علامه به زبان انگلیسی ترجمه شده و در آمریکا در سطح دانشگاهی تدریس عرضه گردید ولی پس از مدتی با توجه به این که جای خالی آن حتی در بین شیعیان و فارسی زبانان نیز احساس شد. اصل کتاب نیز توسط ناشرین داخلی مکررا به چاپ رسید.
همچنین این کتاب به عنوان یک منبع مطمئن معرفی مذهب شیعه به بسیاری از زبانهای زنده دنیا ترجمه گردید.
این کتاب دارای یک مقدمه و سه بخش و یک خاتمه است که به شرح زیر می باشند:
بخش اول: در این بخش کیفیت پیدایش و نشو و نمای شیعه، از آغاز پیدایش تا قرن چهاردهم هجری مورد بررسی قرار گرفته است سپس انشعابات شیعه همچون: زیدیه، اسماعیلیه، مزاریه و دروزیه بیان گردیده است.
بخش دوم: در این بخش راههای تفکر مذهبی شیعه به شرح زیر مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است: طریق اول: ظواهر دینی، اقسام ظواهر دینی. طریق دوم: بحث عقلی و طریق سوم: کشف.
بخش سوم: در بخش پایانی کتاب، اصول اعتقادات اسلامی را از نظر شیعه دوازده امامی تحت عناوین خداشناسی، پیامبرشناسی، معادشناسی و امام شناسی مطرح ساخته است.
خاتمه کتاب با عنوان پیام معنوی شیعه، جهانیان را به در پیش گرفتن راه خدا و رسیدن به آخرین درجه کمال انسانی که همان ولایت و قرب الهی است، فراخوانده است.


کلمات دیگر: