کلمه جو
صفحه اصلی

حکم ارتداد

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] هدف این نوشتار بررسی حکم ارتداد از دید آزادی عقیده است؛ و بعلت ارتباط با دیگر جوانب زندگی بشری، ناچار علاوه بر نگرش حقوقی، از جهت مسائل سیاسی و روانی نیز این حکم مورد بررسی قرار می گیرد.
بی شک آزادی یکی از مقدس ترین موهبت ها برای بشر محسوب می شود، و انسان هائی والا در راه آن جان باخته اند اما در تاریخ انسانی مع الاسف از طرفی شاهد دادگاه ها ی تفتیش عقائد کلیسائی در عهد قرون وسطی بوده ایم و از طرف دیگر امروزه نظاره گر توطئه های سیاسی و فرهنگی غرب علیه آزادی می باشیم نگارش کتاب سلمان رشدی که خود مهم ترین این توطئه ها بود، و فتوای امام خمینی (قدس سره الشریف) در مواجهه با آن توجهی دوباره را نسبت به مسئله آزادی عقیده بدنبال داشت؛ و مسلمانان شاهد عکس العمل های شدید سیاسی و تبلیغاتی غرب در این رابطه بودند و هستند.
دیدگاه سازمان های بین المللی در مورد آزادی
بررسی مواد اعلامیه حقوق بشر در مورد تعریف آزادی و حد و مرز آن بیانگر دفاع از آزادی است. البته مواد حقوق بشر در این راستا تاکید دارد که اظهار آزادی نبایستی مخل به نظم عمومی، موجب سوء استفاده از آ، و شرافت و اسم و رسم دیگران باشد.
مسائل بحث
محور اصلی این نوشتار، بررسی این سوال اصلی است که آیا حکم ارتداد قابل قبول است؟ در راستای پاسخ به سوال فوق، ضروری است به سوالات دیگری پاسخ گفت که عبارتند از:۱. آیا حکم ارتداد مخالف آزادی عقیده است؟۲. آیا عدم آزادی عقیده موجب عقب ماندگی علمی می شود؟۳. آیا تحمیل و اجبار در اتخاذ عقیده موثر است؟۴. آیا در صورت آزادی مطلق عقیده، لزوما هر اعتقادی بر اساس تحقیق خواهد بود؟۵. اهمیت اندیشه توحید و قرب به خدا بعنوان والاترین هدف اصلی در چیست؟
فروض
...


کلمات دیگر: