کلمه جو
صفحه اصلی

جنبش رائلیان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مقاله حاضر، به بررسی اجمالی دیدگاه ها و ادعاهای جنبش نوظهور رائلیان است که همراه با تحلیل فیلم پرومتئوس ارائه می گردد که بر اساس این تفکر ساخته شده است. در این راستا، سعی شده است پوچی ادعاهای پایه گذار این جنبش به شیوه استناد به نص صریح آیات کتب مقدس و براهین عقلی اثبات شود، چه اینکه مدعی پیامبری این فرقه «رائل» خود را ادامه دهنده راه انبیا می داند.آنچه از این مقاله به دست می آید، این است که جنبش رائلیان نه تنها هیچ قرابتی با تعالیم ادیان بزرگ ندارد، بلکه از فرقه های ابداعی استعمارگران است که با شیوه های مختلف و با سرمایه گذاری کلان و ساخت فیلم های جذاب سعی در ترویح آن دارند.
با شکست سیاست های سکولاریسم افراطی در غرب، تلاش برای بازسازی معنویت در عصر حاضر رو به گسترش نهاد؛ چرا که متفکران غربی دریافتند نیاز انسان به معنویت، تنها راه حل برای برون رفت از خشونت ها و سرخوردگی های روحی و روانی حاصل از زندگی ماشینی امروزی است. از طرفی هم گرایش نسل جوان به ادیان بزرگ، متفکران سکولار را بر آن داشت که برای ابقای اهداف استعماری خویش چاره ای بیندیشند. راه حل برون رفت از این بحران ایجاد معنویت های نوینی بود که برای ارتباط با ماوراء افراد را به درون گرایی و صلح تشویق می کرد و عاری از هرگونه تعالیم اجتماعی چون ظلم ستیزی و قیام علیه بی عدالتی، بی نیازی از تعالیم وحیانی را در عصر علم و تکنولوژی تبلیغ کند. یکی از این معنویت های ابداعی «جنبش رائلیان» است که با بهره گیری از زیرساخت هایی چون اعتقاد به وجود بشقاب پرنده ها و داستان ها و فیلم های علمی ـ تخیلی در مورد موجودات فضایی پا به عرصه وجود گذاشت. هرچند ناکارآمدی و شکست چنین جنبش هایی از قبل روشن است، اما باید اذعان داشت که این سراب ها هر یک برای مدتی بشر سرگردان و تشنه حقیقت را از مسیر حقیقی دور کرده و به اشتباه افکنده است.در این نوشته که به نقد و بررسی اجمالی این معنویت دروغین پرداخته است، نگارنده تنها با استفاده از براهین ساده عقلی و آیات کتب الهی، پرده از جعلی و ناکارآمدی این معنویت الحادی برمی دارد.
ریشهابی آیین رائیلیان
شبه آیین رائلیان جنبش معنوی نوینی است که در سال ۱۹۷۳ در فرانسه توسط کلود وریلهون (Cloude Vorilhon) که ادعای برگزیده شدن توسط «الوهیم» یعنی کسانی که از آسمان فرود آمدند، پایه گذاری شد. این جنبش مبتنی بر تفکر وجود «Ufo» بشقاب پرنده ها و موجودات فضایی است که وریلهون با گرته برداری از کتاب مقدس و برخی از تعلیمات ادیان الهی و غیرالهی و تغییر نام خدا به الوهیم در بیان مراحل آفرینش ایجاد و توسعه آن پرداخت. کلید واژه الوهیم، نقطه عطفی برای ادعاهای وریلهون بود. او با بیان این نکته که الوهیم در زبان عبری بد ترجمه شده و به اشتباه خدا نام گرفته است، منکر اعتقاد به خدا و اشتباهی بزرگ در تورات و انجیل شد.به گفته وریلهون که کمی بعد خود را رائل نامید، الوهیم او را به پیامبری و این نام برگزیده است. الوهیم به معنی کسانی است که از آسمان آمدند که مفرد آن الوها است نه خدا؛ و به این ترتیب نتیجه گرفت که هیچ خدایی وجود ندارد جز خالقین علمی که در کرات دیگر و در لوله های آزمایشگاهی دست به خلق این جهان زده اند و برترین دستاوردشان هم انسان و برترین نژاد انسان هم یهود است. او ادعا کرد که آگاهی او به این حقایق به واسطه مشاهده سفینه فضایی و چند ملاقات او با موجودی فضایی صورت گرفته است که او را الوهیم نامید. او با ردّ هرگونه مذهب و اعتقاد به روح، تنها هدف انسان را رسیدن به لذات حسی و رهایی از رنج و رسیدن به دوران طلایی در همین دنیا می داند. در آخر هم عشق ورزیدن به الوهیم و آماده سازی زمین برای فرود آنها را هدف غایی زندگی بشر معرفی می کند. رائلیان کتاب خاصی ندارند و رائل برای اینکه پیروانش خیلی هم دست خالی نباشند، روش مدیتیشن حسی را به عنوان راهی برای ارتباط با بی نهایت و بی کرانگی فضا توصیه می کند. روشی که اصالت را به حواس پنج گانه می دهد و هر نوع کام جویی و هوس رانی را ممدوح می شمارد. هرچند او اعتقادی به روح ندارد، اما پیروانش را از زندگی جاودانه مأیوس نمی کند و به آنها توصیه می کند با ارسال کد ژنتیکی خود به مراکز رائلیان، فرصت شبیه سازی و ادامه زندگی به این صورت را برای خود فراهم کنند.
ازتولد تا ادعای پیامبری
کلود وریلهون معروف به رائل در بیست سمپتامبر ۱۹۴۶ در ویشی (Vichy) به دنیا آمد. او که نتیجه یک ارتباط نامشروع بود، بعد از تولد مخفیانه اش در کلینیکی در ویشی به امبرت منزل پدری مادرش برده شد. «برای اینکه از پدر ناشناخته ای به دنیا آمده بودم، نمی توانم بگویم که یک دوران طفولیت عادی داشتم... پدرم احتمالاً یک پناهنده یهودی بود. مادر بیچاره من برای مدت طولانی سعی کرد تظاهر کند که من، پسر یکی از دوستانش هستم و او برای مدتی از من نگهداری می کند، اگرچه پدربزرگم این مسئله را دریافت و واقعیت بر علیه مادرم تمام شد». رائل بعد از فوت پدربزرگش، نزد مادربزرگ و خاله اش بزرگ شد، تا به سن مدرسه رسید. به علت بی علاقگی اش به درس، مادرش با اجبار او را به مدرسه شبانه روزی فرستاد؛ در آنجا بود که از شدت تنهایی، به قول خودش شعر را کشف کرد. با رسیدن به سن ۱۵ سالگی مدرسه و خانه را ترک و به خوانندگی در کاباره ها مشغول شد، در این هنگام، اسم مستعار کلودسِلر را به دلیل علاقه ای برای خود برگزید که به اسکی باز و قهرمان مسابقات رالی «تونی سلر» داشت. چهار پنج سال به خوانندگی کاباره ها و ضبط آهنگ هایش مشغول بود، اما بعد از یک تصادف رانندگی، مسیر زندگی اش را به سمت روزنامه نگاری مسابقات رالی تغییر داد. سه سال به روزنامه نگاری مسابقات گذشت، تا اینکه رائل در تاریخ ۱۳ دسامبر ۱۹۷۳ ادعای پیامبری کرد.«در کنار آتشفشان دولاسولا (Puy-de-lassala) در حال قدم زدن بودم که ناگهان در میان مه، چشمم به نور قرمزی افتاد که چشمک می زد... شیئی البته در جای دیگر می گوید منظور از خالقین، دانشمندان سیاره جاودانگان هستند که ۲۵۰۰۰ سال از نظر علمی از ما جلوترند و ما را به صورت علمی در آزمایشگاه ها خلق کرده اند و بعد می گوید البته آنها تسلطی بر ما ندارند، بهشت و دوزخی وجود ندارد و تنها آنها می خواهند ما به آنها عشق بورزیم و سفارت خانه ای برای حضورشان و ارتباطشان با همه کشورها در اسرائیل بنا کنیم. در پاسخ به این پرسش که خالق این الوهیم چه کسانی هستند، رائل می گوید:«همه چیز جاودانه است، چه در شکل ماده یا انرژی و ما خودمان هم از ماده جاودانه ساخته شده ایم. الوهیم هم توسط افرادی که از کره دیگری آمدند، خلق شدند؛ که آنها خودشان توسط افراد دیگری خلق شدند، به این طریق تا بی نهایت. این احمقانه است که به جست وجوی شروع زمان در دنیا بپردازیم و همین طور به ابتدای فضا».
خداوند در اندیشه رائل
...


کلمات دیگر: