کلمه جو
صفحه اصلی

ایمان به تورات

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ایمان به تورات (قرآن). اهل کتاب وظیفه دارند که به تورات ایمان بیاورند بلکه لازم است مسلمانان نیز به تورات ایمان بیاورند، اما عده ای از یهود به دروغ ادعا به ایمان آوردن به تورات کردند، اما در مقابل گروهی از عالمان اهل کتاب به تورات، ایمان واقعی آوردند.
ایمان اهل کتاب به تورات، در پرتو تلاوت شایسته آن باید باشد:الذین ءاتینـهم الکتـب یتلونه حق تلاوته اولـئک یؤمنون به ومن یکفر به فاولـئک هم الخـسرون.کسانی که کتاب آسمانی به آنها داده ایم (یهود و نصاری) آن را چنان که شایسته آن است می خوانند آنها به پیامبر اسلام ایمان می آورند و کسانی که به او کافر شوند، زیانکارند. از آنجا که جمعی از حق طلبان یهود و نصاری، دعوت پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله را لبیک گفتند و این آئین را پذیرا شدند، قرآن پس از مذمت گروه سابق از اینها به نیکی یاد می کند و می گوید: کسانی که کتاب آسمانی را به آنها دادیم و از روی دقت آن را تلاوت کرده و حق تلاوتش را (که تفکر و اندیشه و سپس عمل است) ادا کردند به پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله ایمان می آورند (الذین آتیناهم الکتاب یتلونه حق تلاوته اولئک یؤمنون به). و آنها که نسبت به آن کافر شدند به خودشان ظلم کردند، همان زیانکارانند (و من یکفر به فاولئک هم الخاسرون). اینها کسانی بودند که براستی حق تلاوت کتاب آسمانی خویش را بجا آوردند و همان سبب هدایتشان شد، چرا که بشارت های ظهور پیامبر موعود را که در آن کتب خوانده بودند منطبق بر پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله دیدند و تسلیم شدند و خدا هم از آنها تقدیر کرده است.
ادعای دروغین ایمان به تورات
یهود، ادعای دروغین مبنی بر ایمان به تورات می کردند:واذا قیل لهم ءامنوا بما انزل الله قالوا نؤمن بما انزل علینا ویکفرون بما وراءه وهو الحق مصدقـا لما معهم قل فلم تقتلون انبیاء الله من قبل ان کنتم مؤمنین.و هنگامی که به آنها گفته شود: «به آنچه خداوند نازل فرموده، ایمان بیاورید! » می گویند: «ما به چیزی ایمان می آوریم که بر خود ما نازل شده است.» و به غیر آن، کافر می شوند در حالی که حق است و آیاتی را که بر آنها نازل شده، تصدیق می کند. بگو: «اگر (راست می گویید، و به آیاتی که بر خودتان نازل شده) ایمان دارید، پس چرا پیامبران خدا را پیش از این، به قتل می رساندید؟!»
تفسیر آیه
ایمان آوردن به تورات عطا شده به موسی علیه السلام لازم است:قولوا ءامنا بالله وما انزل الینا وما انزل الی ابرهیم واسمـعیل واسحـق ویعقوب والاسباط وما اوتی موسی وعیسی وما اوتی النبیون من ربهم لانفرق بین احد منهم ونحن له مسلمون.بگویید: «ما به خدا ایمان آورده ایم و به آنچه بر ما نازل شده و آنچه بر ابراهیم و اسماعیل و اسحاق و یعقوب و پیامبران از فرزندان او نازل گردید، و (همچنین) آنچه به موسی و عیسی و پیامبران (دیگر) از طرف پروردگار داده شده است، و در میان هیچ یک از آنها جدایی قائل نمی شویم، و در برابر فرمان خدا تسلیم هستیم (و تعصبات نژادی و اغراض شخصی، سبب نمی شود که بعضی را بپذیریم و بعضی را رها کنیم.)» قل ءامنا بالله وما انزل علینا وما انزل علی ابرهیم واسمـعیل واسحـق ویعقوب والاسباط وما اوتی موسی وعیسی والنبیون من ربهم لا نفرق بین احد منهم ونحن له مسلمون.بگو: «به خدا ایمان آوردیم و (همچنین) به آنچه بر ما و بر ابراهیم و اسماعیل و اسحاق و یعقوب و اسباط نازل گردیده و آنچه به موسی و عیسی و (دیگر) پیامبران، از طرف پروردگارشان داده شده است ما در میان هیچ یک از آنان فرقی نمی گذاریم و در برابر (فرمان) او تسلیم هستیم.»
← دیدگاه علامه طباطبایی
...


کلمات دیگر: