کلمه جو
صفحه اصلی

سید رضا صدر

دانشنامه عمومی

سید رضا صدر (۱۳۰۰ در مشهد – ۱۲ آبان ۱۳۷۳ در قم)، عالم دینی ایرانی بود. او برادر بزرگ سید موسی صدر بود.
استقامت
حسد
دروغ
زینب بانوی قهرمان کربلا
الاجتهاد و التقلید
العدالة فی الفقه
تفسیر سوره حجرات
تفسیر سوره یوسف (حسن یوسف)
فلسفه آزاد
الفلسفه العلیا
محمد فی القرآن
المسیح فی القرآن
قرآن شناسی
بانوی کربلا
راه محمد (دو جلد)
راه علی پیشوای شهیدان
راه قرآن
زن و آزادی
زیارتنامه حضرت رضا
در سال ۱۳۰۰ خورشیدی در مشهد به دنیا آمد. دوران کودکی و نوجوانی را تحت تربیت پدرش گذراند و مقدمات و ادبیات را در مشهد فرا گرفت. سپس همراه با پدرش به قم رفت و سطوح را نزد مدرسین بزرگ حوزه چون سید شهاب الدین مرعشی نجفی و سید محمد محقق داماد آموخت. بعد از آن خارج فقه و اصول را نزد سید صدرالدین صدر (پدرش) و سید محمد حجت کوه کمری و سید حسین بروجردی فرا گرفت و فلسفه و عرفان را در حضور سیدروح الله خمینی آموخت.
با درگذشت سید حسین طباطبایی بروجردی، تدریس را آغاز کرد و فقه و اصول و عرفان و فلسفه را آموزش می داد و نیز اقامهٔ نماز می کرد. به درخواست سید محمدکاظم شریعتمداری در سال ۱۳۴۶ خورشیدی به منظور تبلیغ و ارشاد به تهران آمد و در مسجد امام حسین در میدان فوزیه تهران (میدان امام حسین فعلی)، به اقامهٔ نماز جماعت و ترویج و تبلیغ احکام و تفسیر قرآن و درس اخلاق پرداخت.
در سال ۱۳۵۶ به حوزه علمیه قم بازگشت و فعالیت های دینی و مذهبی پرداخت. سرانجام در ۱۱ آبان ۱۳۷۳ در قم درگذشت و در مقبره شماره ۳۳ صحن حرم فاطمه معصومه به خاک سپرده شد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سیدرضا صدر، فرزند سید صدرالدین صدر از مراجع سه گانه قم از علمای معاصر شیعه و برادر سید موسی صدر می باشد.
«سید رضا صدر» در سال ۱۲۹۹ ه. ش در بیت علم و تقوا و مرجعیت در مشهد مقدس به دنیا آمد.پدر وی آیت الله العظمی سید صدر الدین صدر ، از علما و مراجع بزرگ زمان بود و پس از رحلت حاج شیخ عبد الکریم حائری یزدی اداره حوزه علمیه قم را به همراه دو تن از مراجع عصر بر عهده گرفت. ایشان همچنین برادر بزرگ امام موسی صدر ، مرجع و رهبر فقید لبنان است. سید رضا مقدمات و سطح را در مشهد فرا گرفت و در ۲۵ سالگی به همراه پدرش به حوزه قم عزیمت کرد.
← اساتید
اجتهاد و تقلید ، تفسیر سوره حجرات ، قرآن شناسی، بانوی کربلا، محمد صلی الله علیه و آله وسلّم فی القرآن و... از جمله آثار این عالم بزرگوار به شمار می رود.
منبع
نرم افزار جامع اصول فقه، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی. رده های این صفحه : تراجم | علمای شیعه | علمای قرن چهاردهم


کلمات دیگر: