کلمه جو
صفحه اصلی

المراجعات

دانشنامه عمومی

المراجعات یا رهبری امام علی در قرآن و سنت یکی از کتب شیعه است که توسط عبدالحسین شرف الدین موسوی نوشته شده است.
النقض قزوینی
قاضی نورالله شوشتری
تبصره العوام
سیدمرتضی رازی
شب های پیشاور
دلایل الصدق
الالفین
عبقات الانوار
الغدیر (کتاب)
مجالس المومنین
در سال ۱۳۳۱ هجری قمری، نویسنده کتاب به مصر رفته و با شیخ سلیم بشری، رئیس دانشگاه الازهر دیدار می کند. این دیدار باعث مباحثه آن دو در حول اعتقادات شیعه و سنی می شود که به صورت ۱۱۲ نامه ادامه پیدا می کند.
آنچه زیبایی این کتاب را دوچندان کرده رعایت ادب و احترام طرفین است. این کتاب، بر خلاف بسیاری از مباحثات - که پر است از اهانت ها و هتک حرمت ها- بدون کوچکترین شائبه ای از توهین و با انصاف متقابل تألیف گشته است و این امر اهمیت خواندن این کتاب را برای هر انسان حقیقت جو، دوچندان می کند.این کتاب یکی از کتب مهم شیعه است که به اعتقاد آن ها دارای موضع و منابع قوی و مستدل با لحن روان است.

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] کتابی است از عبدالحسین شرف الدین با موضوع عقاید شیعه.
عالمان شیعی کتاب های فراوانی درباره اختلاف های شیعه و مخالفین نوشته اند که مؤثرند و ارزشمند، از آن جمله کتاب المراجعات تألیف مرحوم علامه شرف الدین است که در هدایت افراد تأثیر زیادی دارد.
آنچه زیبایی این کتاب را دوچندان کرده، رعایت ادب و احترام طرفین است. برخلاف دیگر مباحثات که پر است از اهانت ها و هتک حرمت ها، اما این کتاب بدون این که کوچکترین شائبه ای از توهین در آن به مشام برسد، تالیف گشته است و حتی مترجم کتاب تاکید کرده که اگر احساس کردید در جایی از کتاب به کسی توهین شده است، مطمئن باشید اشکال در ترجمه است.
مکتوب بودن مباحثات این کتاب دیگر وجه متمایزش است. در مباحثات رو در رو معمولاً فن بیان و نحوه تاثیرگذاری بر طرف مقابل می تواند جهت بحث را عوض کند و حتی موضع حق را مغلوب کند. اما در کتابت این خواننده است که تصمیم می گیرد که چه کسی از موضع حق سخن می گوید و در ضمن به خاطر این که همه چیز مکتوب است، نمی توان حتی جمله ای را بدون سند و مدرک وارد بحث کرد.
با خواندن این کتاب خواهید فهمید که چگونه می توان بدون هتک حرمت بر اصول خود پافشاری کرد بدون این که به اختلافات دامن زد.
موضوع نخست ـ امامت و مذهب ـ شانزده مراجعه یا سؤال و جواب را شامل است که در آنها به مباحثی چون سبب عدم پیروی شیعه از مذاهب چهارگانه اهل سنت در فروع و اصول دین، پیروی شیعه از مذاهب اهل بیت علیه السلام، جایگاه اهل بیت در اسلام و عدم ترجیح دیدگاه های علما و اهل سنت بر مذهب شیعه پرداخته شده است.
راه حل اختلافات بین شیعه و سنی، ادله قرآنی و روایی که مذهب اهل بیت علیهم السلام و برتری آن را تأیید می کنند، حدیث ثقلین و منظور از اهل بیت علیهم السلام در نصوص، احتجاج دوازده نفر از اهل سنت به رجال شیعه در صحاح خود و معرفی یکصد نفر از رجال شیعه که سند روایات اهل سنت واقع شده اند نیز از جمله مباحث دیگر این مراجعه ها هستند.
در بخش دوم، یعنی «امامت عامه» و موضوع خلافت رسول گرامی اسلام در مباحثی طولانی طی نود و سه مراجعه و سؤال و جواب نیز چندین موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. نصوص خلافت همچون: حدیث آغاز بعثت، حدیث منزلت و موارد ایراد آنها توسط رسول خدا صلی الله علیه و آله و هفت نص دیگر که تصریح بر افضلیت علی بن ابی طالب علیه السلام دارند و نیز آیه ولایت و منظور از لفظ «ولی» در آیات قرآن و روایات اسلامی از جمله این موضوعات هستند.

پیشنهاد کاربران

عالی امید وارم قابلیت های بیشتری اضافه شه


کلمات دیگر: