کلمه جو
صفحه اصلی

سوره نجم

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سوره نجم سوره پنجاه و سوم قرآن کریم است.
در آغاز این سوره، به ستاره ، آن هنگام که فرود آید و غروب کند، سوگند یاد شده است؛ به همین مناسبت، سوره را « نجم » نامیده اند. هدف کلی سوره، تاکید بر سه رکن « ربوبیت »، « نبوت » و « معاد » است. واژه «نجم» سیزده بار (چهار بار مفرد و نه بار به صورت جمع) در قرآن به کار رفته است.اعلام وحی ، توبیخ مشرکان، مردم شناسی، توحید و انذار ، از موضوعات دیگر این سوره اند.
ویژگی های سوره نجم
۱. دارای ۶۲ آیه به عدد کوفی، ۶۱ آیه به نظر مکتب های تفسیری دیگر، ۳۰۸، ۳۵۹ یا ۳۶۰ کلمه و ۱۴۰۵، ۱۴۵۰ یا ۱۴۳۲ حرف است.۲. در ترتیب نزول ، بیست و سومین و در مصحف شریف پنجاه و سومین سوره است.۳. پس از سوره اخلاص و پیش از سوره عبس و در مکه پیش از هجرت فرود آمد؛ به جز آیه ۳۲ که به نظر بعضی از مفسران، مدنی است.۴. از نظر کمیت از سوره های مفصل قرآن و از نوع طوال آن و شامل حدود نیم حزب قرآن است.۵. نهمین سوره از ۲۳ سوره دارای سوگند و سومین سوره از سور عزائم است.
مطالب مهم سوره نجم
۱. حجیت احادیث پیامبر - صلی الله علیه و آله- به جهت انتساب آن به وحی ؛۲. شرح معراج پیامبر - صلی الله علیه و آله-؛۳. مبارزه با عقاید و افکار خرافی مشرکان و قطع رابطه با دشمنان خدا ؛۴. اشاره ای به سرگذشت برخی از اقوام گذشته همچون قوم عاد ، ثمود ، نوح -علیه السلام- و لوط -علیه السلام-.


کلمات دیگر: